תובנות מהיום הפתוח בנושא - פיתוח משחקים ו-VR
האם באמת אפשר להשתלב בתעשיית המשחקים בארץ? מה הכיוונים החדשים אליהם התעשייה מתפתחת? ואיזה יתרון ידע ב-VR נותן לי?
בתחילת החודש, הפקנו ערב פתוח עבור גיימרים (ואחרים) שמעוניינים להגשים את חלומם ולפתח משחק בעצמם.
הערב הפתוח שלנו בנושא גיימינג ו-VR היה אירוע מהנה ופותח ראש לכל מי שנכח בו.
למה? כי כל מי שהגיע יכל לשחק בארבעה עמדות VR עם משחקים שונים.
כל אלו שהמתינו לתורם נהנו מפיצות, בירות ונשנושים תוך כדי.
כשכולם הספיקו לשחק ושבעו התכנסנו לשמוע הרצאה בנושא פיתוח משחקים ב-Unreal, מהמורה שלנו אריה קרויטרו.
שמחנו לראות את כולם, התרגשנו לראות אתכם משחקים, צוחקים, מצטלמים, מקשיבים, שואלים את השאלות הנכונות ומדברים עם המרצה חצי שעה אחרי שההרצאה נגמרה.
אז לכל מי שלא היה, סיכמנו לכם את הדברים החשובים שכדאי לכם לדעת. נספר לכם למה דווקא מנוע Unreal אידיאלי ליצירת משחק, מה סטודנטים מקבלים בקורס פיתוח משחקים שלנו ומה הן אפשרויות התעסוקה של VR מעבר לגיימינג (חושבים שאתם יודעים את כל ה-5?).
לא צריך להתפשר על החלום שלך
במהלך ההרצאה שנתן אתמול אריה הוא סיפר על מנוע Unreal. אפשר להגיע איתו לתוצאות מדהימות די מהר. אחד מהנוכחים בקהל ראה את זה בלייב כשאריה התחיל להדגים בניה במנוע ולאחר עשר דקות הוא נעמד ואמר "מה שבנית עכשיו בעשר דקות היה לוקח לי שעתיים במנוע אחר".
צילום: האקריו
ראינו שבקלות אפשר לבנות עולם שאפשר להסתובב בו, להוסיף אויבים עם מד חיים (HP) וכשברגע שיפגעו וירד להם החיים, הם יתפוצצו.
בגלל זה, אם יש לכם חלום לייצר משחק כנראה שהוא קרוב יותר ממה שציפיתם, הגמישות של מנוע אנריל מאפשרת לכם כבר אחרי השיעור הראשון לייצר עולם בסיסי (מגוף ראשון, שלישי, או אפילו כחלק ממשחק מרוצים).
במהלך הקורס הסטודנטים שלנו יצללו להיכרות מעמיקה ותוך מספר שיעורים בודדים מתחילת הקורס, הם יצאו עם פרויקטים שהיו יכולים לקחת להם מספר חודשים.
אז למה דווקא אנריל? כי ככה הסטודנטים שלנו יכולים לייצר משחקים שהם באמת מתפעלים מהם ולא להתפשר על סגנון מסוים עקב מגבלה טכנית.
בנוסף, קורס פיתוח משחקים אצלנו כולל התמחות ב-VR. מילת באזוורד שהיא מאוד מלהיבה ומבטיחה, אבל מה באמת זה אומר?
.(מציאות מדומה) Virtual Reality- זה ראשי תיבות ל VR
הפוטנציאל של VR
לא הרבה מבינים שה-VR היא קונסולה בפני עצמה וכוללת אפשרויות חדשות שעוד לא חקרנו. אנחנו רק מגלים את הפוטנציאל שלו, ממש כמו ה-Nintendo Switch אשר בתחילת דרכו השוק לא הבין מה אפשר לעשות איתו ולא מזמן הוא שבר שיא מכירות עולמי.
אבל השוק של מציאות מדומה מתרחב מעבר לגיימינג. יש המון משחקים חדשניים שלוקחים את חווית השחקן לקצה במציאות מדומה. אבל הפוטנציאל של VR מתרחב מעבר לפיתוח משחקים, למעשה גיימינג ופיתוח משחקים הוא 40% מהשוק!
אז מי עוד צריך מפתחים ואנשים שיודעים לבנות במציאות מדומה?
יש כמה תעשיות שמערכות המציאות המדומה הפכו לחלק בלתי נפרד מהן וזוהי רק ההתחלה. לפי מחקר של researchandmarkets (אחת מחברות המחקר בעולם) עד 2024 תעשיית המציאות המדומה תגלגל כ-44.7 מיליארד דולר. קפיצה של כ-33.47 מ-2018.
יותר ויותר מקומות מגלים את ה-VR
אז מי הן התעשיות המאמצות את העתיד אל חיקן? אלו רק חלק מהתעשיות היום בשוק שרק מחפשות מומחים ב-VR שישתלבו בשורותיהם:
1. צבא (הגנה אווירית) : הצבא היה בין הראשונים לאמץ את ה-VR לשורותיהם. החל מהדמיות לטייסים, סימולציות של הגנה אווירית ועד בחינה והתנהלות של חיילים במצבים חדשים ולא מוכרים. בזכותו הצבא מכשיר חיילים הרבה יותר מקצועיים ומוכן לתרחישים חדשים שלא יכלו להתכונן אליהם לפני.
2. ספורט: קשה לנו לחשוב על דרך יותר טובה לעשות ספורט מאשר במציאות מדומה. שוק הספורט נכנס להילוך גבוהה בעשור האחרון והיום רובנו משתדלים להקפיד על שגרת חיים בריאה יותר. אנחנו מחפשים דרכים חדשות ומוטיבציות מרעננות להיכנס לכושר. וזה בדיוק הצורך שעליו הצליח ה-VR לענות. ספורט מעולם לא היה מרגש יותר, תשאלו את כל מי שהיה ביום הפתוח.https://www.youtube.com/watch?v=232IAYfZ8D4
3. אדירכלות והדמיות: הדמיות ב-VR מאפשרות לייצג ולהוציא את המקסימום מדגמים עתידיים בשווי מיליונים במקום לראות אותם רק בתמונות. האמת שלא צריך ללכת כל כך רחוק כדי לחפש מקומות בהם הדמיות בתלת מימד מתבצעות. אריה המורה שלנו בקורס והמרצה ביום הפתוח, פיתח ומכר הדמיות אדריכליות בתלת מימד.
4. רפואה: גם הרופאים וגם המטופלים מרוויחים מכניסתו של השחקן החדש למרחב שלהם. הרופאים יכולים להתאמן, ללמוד ולהשתפר על מערכות מדומות. ניתוחים מכל הסוגים נעשים היום במציאות מדומה בתוכנות יעודייות לעולם הרפואה. ומטופלים, החרדים מרגע הניתוח יכולים לקבל הדמיה והכנה לפני ולאלו שלא מצליחים להתגבר על הפחד אחרי הניסיונות, להשתמש במציאות מדומה כהסחה.
5. חינוך:
איך תופסים את הקשב של הילדים היום? בדור שגדל בעידן טכנולוגי חדש וסמארטפון ביד מגיל אפס זוהי הדרך הטבעית ביותר להצליח ללמד אותם בדרך אפקטיבית. היום יש מגוון רחב של חברות המתמחות בפיתוח סביבת לימוד ב-360 לכל הגילאים. מילדים בכיתה א' ועד סטודנטים בוגרים, משיעורי ספורט ועד אתגרים במתמטיקה. אולי המקום האחרון שחשבתם שתמצאו את המציאות המדומה, אבל לפי דעתנו זה המקום הכי טבעי בשבילו.
לסיכום: נהנו לארח את כל המתעניינים ואנחנו שמחים לקחת חלק בעיצוב תעשיית הגיימינג והעתיד.
אין לנו ספק שהסטודנטים במחזור הקרוב הולכים להוציא דברים מיוחדים ולהשתלב בתעשיית העתיד.
<רוצים גם אתם לעצב את העתיד ולהיכנס לתעשיית הגיימינג? הירשמו לקורס פיתוח משחקים הקרוב שלנו