בלוג
social-network

אבטחת מידע – איך תוכלו להגן על המידע האישי שלכם ברשתות החברתיות?

עודכן בתאריך:6 ינואר 2022


הרשתות החברתיות הן פלטפורמה נהדרת להביע דעות, לקרוא חדשות, לשמור על קשר עם משפחה וחברים ואף לקבל עדכונים בזמן אמת במה שקורה בעולם. עם זאת, האם חשבתם פעם כמה המידע שלכם חשוף? אבטחת מידע ברשתות חברתיות היא קריטית שכן המידע שאתם משתפים שם עלול להגיע לידיהם של פושעי רשת, מפרסמים ויישומי צד ג' שלאו דווקא חפצים בטובתכם האישית.

בנוסף, המידע שאתם משתפים ברשתות חברתיות יכול להשפיע גם על מעמדכם מול מעסיקים פוטנציאליים, לקוחות ושותפים עסקיים. לכן, גם אם אתם כלל לא מתחום אבטחת המידע וגם אם אתם אתם מתכוונים להיכנס לתחום ולקחת קורס סייבר ואבטחת מידע או קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע, חשוב שתדעו איך להגן על חשבונותיכם האישיים ברשתות החברתיות.

אמנם אתם יכולים לראות המדיה החברתי ככלי מבדר ודרך מהנה לשיתופים של GIF מצחיק, או שיר מרגש מ-youtube וזה אכן כך, אבל חשוב לזכור שלפעילות המקוונת שלכם יש גם השפעה עצומה על מערכות היחסים שלכם, על הפרנסה, על הרגישות לפשיעה ברשת ועל היבטים אחרים שהם כלל לא מקוונים.

width=
איך לשמור על המידע שלכם מוגן כשאתם גולשים ברשתות החברתיות? 
 

אז איך בכל זאת תישארו בטוחים במרחב הוירטואלי גם בלי ללמוד קורס אבטחת מידע וסייבר? החדשות הרעות הן שכל עוד אתם משתמש במדיה החברתית, תמיד יש סיכון שהמידע האישי שלכם ייפול לידיים הלא נכונות. החדשות הטובות הן שיש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להקטין את הסיכון שזה יתרחש.

כבו את החשבונות שאינם בשימוש ואל תפתחו חדשים אלא אם זה הכרחי לא נגיד לכם למחוק את הפייסבוק או את האינסטגרם, זה כמובן לא ריאלי. אבל אם אתם מוצאים את עצמכם לא משתמשים ברשת חברתית מסוימת שקלו ברצינות למחוק את החשבון ואת האפליקציה מהמכשיר שלכם. כך שלא תשאירו סיכוי לשיתוף נתונים לא מכוון שכן אפליקציות המדיה החברתית יכולות תיאורטית לגשת לכל המידע והפעילות בטלפון שלכם.

בנוסף, כדי שהנתונים שלכן לא יתפשטו ברחבי האינטרנט, נסו להגביל את מספר הרשתות החברתיות שאתם משתמשים בהם.

הכירו את החברים שלכם

לא צריך להיות גאון מחשבים או ללמוד לימודי אבטחת מידע כדי לדעת שעדיף לחשוף את המידע שלך רק עם אנשים שאתה מכיר. אמנם עצה זו קשה יותר ליישום כשמדובר בטוויטר, שכן כל מטרתה של רשת חברתית זו היא לקיים דיונים עם זרים. בפייסבוק לעומת זאת, אתם יכולים לבחור את החברים שלכם. וודאו שאתם חברים רק של אנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם. עיינו בקביעות ברשימת החברים והגבילו את הצפייה של חלק מהשיתופים שלכם רק לאנשים שיותר קרובים אליכם.

width=
הכירו את החברים שלכם 
 

הכירו את הגדרות הפרטיות שלכם
בעבר, היה קשה יותר לנווט אל עבר הגדרות הפרטיות. אך חברות כמו פייסבוק מקלות על ההגבלות ומאפשרות לך לבחור מי יצפה במידע בפרופיל שלך. באפליקציות אחרות כמו טוויטר ואיסטגרם, אתם יכולים להגביל את מי שיראה את הפוסטים שלכם ומי יכול לעקוב אחריכם.

אם השאיפה שלכם להיות ויראליים, אז הסעיף הזה אולי לא רלוונטי לכם. אבל אם אתם לא מחפשים להיות משפיענים ברשתות החברתיות, עליכם להגביל לחלוטין מי יכול לראות את הפוסטים שלכם, מי יכול לעקוב אחריכם ומי יכול לראות את המידע האישי שלכם.

תהיו בררנים במה שאתם מפרסמים

ברשתות החברתיות, מספיק שיהיה אדם אחד עם ידע בסיסי במחשבים שיכול לקחת צילום מסך שלך ולהרוס איתו את המוניטין שלך. הוא לא צריך ללמוד אבטחת מידע ולהיות האקר בשביל זה. לכן, וודאו שאתם לעולם לא תפרסמו דבר שלא הייתם רוצים שכולם כולל כולם יראו אותו. וכשאנחנו אומרים כולם אנחנו מתכוונים גם למעסיקים פוטנציאליים וגם ובני/ות זוג פוטנציאליים. זה אולי נשמע לכם דרמטי, אך המידע של אנשים פרטיים מופץ באופן שגרתי וללא רצונם לעין הציבורית מכל מיני סיבות.

שתפו כמה שפחות פרטים מזהים על עצמכם

לא סתם אנחנו כל כך צריכים אנשי סייבר איכותיים, בכל 39 שניות מתבצעת בעולם פשיעת סייבר. העולם צמא לבוגרי קורס סייבר ואבטחת מידע או בוגרי קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע כדי שיסייעו בשמירה על המידע. פושעי סייבר יכולים לפרוץ בקלות את כתובת המייל שלכם על סמך מידע שאתם מפרסמים ולפרסם בשמכם דברים. לכן, המעיטו בשיתןף מידע אישי ברחבי הרשת.

אל תשתמשו בפרופיל שלך בפייסבוק או בגוגל כדי להתחבר לאתרים אחרים

זה אמנם נוח להשתמש באפשרות התחבר באמצעות פייסבוק במקום ליצור חשבון חדש, אולם פעולה זו חושפת אתכם לסיכוני אבטחה פוטנציאליים. אם אתם סומכים על אתר הצד השלישי, נהדר. אך אם לא, זכרו שניתן לגשת לכל השיתופים שלך אי פעם בפייסבוק ועל הנתונים ששיתפת בחשבונות אחרים אם אתר הצד השלישי נפרץ.

אל תפלו לפיתיון לחיצות (clickbait)

ברור לנו שאתם מתים לדעת איזו דמות מהישרדות הכי מזכירה אתכם אך דעו שזה לא שווה את מתן כל המידע האישי שלכם בפייסבוק.אינכם יודעים בשביל מה עוד אותם אתרים משתמשים בנתונים שלכם.

בשורה התחתונה, הרשתות החברתיות הן דרך מעולה להתחבר עם אנשים אך עם הנוחות הזו מגיע מחיר. הקפידו לשמור על חשבונכם וקחו בחשבון את הגדרות אבטחת מידע של כל אתר או רשת חברתית.



פוסטים קשורים

שיווק דיגיטלי
קורס ניהול מדיה חברתית – מה לומדים וכמה מרוויחים
איתמר מרילוס | 12 מרץ 2022
ניהול מדיה חברתית - איך מתחילים? בקורס לניהול מדיה חברתית בהאקריו תלמדו לנהל עמודי פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק עסקיים
תמונה ראשית פוסט מדריך קידום אתרים למתחילים
איך להיעזר בגוגל לקידום האתר שלכם – מדריך קידום אתרים למתחילים
עומר אביעד | 10 ינואר 2022
היום תחום הקידום האורגני באינטרנט נוגע בכל אחד ואחת מאיתנו: עסקים,אירגונים אנשים פרטיים ועוד..
מאחורי הקלעים של "BLACK FRIDAY" ו -"CYBER MONDAY"
מאחורי הקלעים של "BLACK FRIDAY" ו -"CYBER MONDAY"
עומר אביעד | 10 ינואר 2022
"BLACK FRIDAY " ו-"CYBER MONDAY" הם כינויים לחגיגת קניות סוחפת ברשת. ה- Black Friday – "יום שישי השחור" - למי שלא מכיר (יש מישהו כזה?!) – הוא היום הפותח את חגיגת הסיילים לקראת חג המולד. מדובר מסורת אמריקאית רבת שנים, שהתרחבה בשנים האחרונות גם לרשת. לאור ההצלחה המסחררת, תקופת המבצעים לחגים התארכה גם לאחר חג ההודיה .
6 דרכים להיעזר באינטרנט לקידום עסק עצמאי
6 דרכים להיעזר באינטרנט לקידום עסק עצמאי
דניאל הראל | 10 ינואר 2022
בעלי עסקים קטנים רבים מעוניינים לפרסם עצמם בתפוצה רחבה ככל שניתן. אולם, פתרונות פרסום רבים, ובמיוחד במדיות מודפסות, רדיו או טלוויזיה, דורשים תקציב שיווק ענק שידם של בעלי העסקים הקטנים אינה משגת. על כן פונים מפרסמים רבים לפרסום ברשת האינטרנט.
רוצה לשמוע עוד?

phone mobile icon שיחה
chet icon צ'אט
email mobile icon לפרטים

מדיניות הגנת הפרטיות

×

אנו מודים לכם על שבחרתם לעשות שימוש באתר Hacker-u (להלן: "האתר").

האתר מופעל על ידי האקר-יו בע"מ (להלן: "החברה") לטובת איסוף פרטים ויצירת קשר עם מתעניינים בלימודי מקצועות הי-טק.

לתשומת לבכם, המידע המוצג באתר הינו כללי בלבד. למידע ספציפי ניתן להשאיר פרטים בעמוד ויועץ לימודים מטעם החברה יחזור אלכם במהרה.

מטעמי נוחות בלבד, האמור בתקנון זה מנוסח בלשון זכר, אולם הוא מתייחס לשני המינים בצורה שווה.

לכל מידע נוסף ניתן לפנות בכתובת הדואר האלקטרוני שבסיפא לתקנון זה.

בגלישתך באתר זה הנך ( "להלן: "הגולש") מקבל ומסכיה לתנאים ולמדיניות הפרטיות כמפורט להלן. מדיניות הפרטיות מתייחסת לסוג המידע שתספק לנו או מידע אשר אנו נלמד משימוש שתעשה באתר.

שמירה על פרטיותך:

1. פרטיות הגולש חשובה לנו מאוד. אנו מנהלים את האתר בסטנדרט האבטחה הגבוה ביותר ע"מ לשמור על פרטיך ולהגן על המידע שתמסור לנו בצורה הטובה ביותר.

2. אנו פועלים בהתאם להוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 ושואפים לעמוד בכל דרישות החוק לעניין כיבוד הפרטיות וההגנה על מידע אישי. אנו מחויבים להגן על פרטיותך ועל שמירת פרטי הזיהוי האישיים שלך.

3. אנו אוספים מידע אישי אודותיך רק כאשר אתה תספק לנו אותו באופן ספציפי וביודעין. אנו מאמינים, כי אתה צריך לדעת בדיוק איזה מידע אישי אנו אוספים וכיצד אנו מתכוונים להשתמש בו בטרם תחלוק אותו עמנו. אנו עשויים לבקש ממך מידע אישי כגון שם, מספר טלפון, כתובת וכתובת דואר אלקטרוני. אנו עושים זאת רק כאשר אתה מבקש מידע או מבקש להירשם לשירותים הטעונים הרשמה או מנוי.

4. כאשר אנו מתכוונים להשתמש במידע האישי שלך, אנו מבקשים זאת מראש, על מנת שתחליט אם אתה רוצה לספק לנו את המידע או לא.

5. מידע המאפשר זיהוי אישי שלך, יישמר בסודיות מוחלטת. פרטי זיהוי אישיים שאתה מספק לנו לא יהיו זמינים לצדדים שלישיים ללא אישור מפורש שלך.

6. אנו מדגישים כי לא חלה חובה חוקית למסור את המידע.

המידע שייאסף והשימוש שיעשה בו:

1. אנו מגבילים את בקשותינו לקבלת מידע אישי בסיסי בלבד, כגון:

א. שם מלא

ב. מספר טלפון

ג. כתובת דואר אלקטרוני

2. אנו מגבילים את איסוף המידע האישי למידע שאנו מאמינים כמינימלי ביותר על מנת לספק לך את השירותים המוצעים באתר או באמצעותו.

3. המידע אשר יימסר ישמש לטובת גבייה, שליחת דיוור ישיר וקשר עם הלקוח, שליחת דבר פרסומת, ניוזלטר והודעות שיווקיות; טיוב נתונים, מתן שירותים ללקוחות, ניהול מועדון לקוחות, ניהול מידע על תלמידים / סטודנטים / משתלמים, ניהול מכירות, שיווק וגיוס לקוחות.

4. המידע שתעביר לנו לא יימסר על ידינו לצדדים שלישיים בתמורה ו/או ללא תמורה אלא אם תיתן את הסכמתך לכך מראש ו/או לדרישת רשות מוסמכת.

Cookies (עוגיות):

1. קובץ Cookie הוא קובץ המכיל חלקים מסוימים של מידע שהאתר יוצר במחשבך בעת הגלישה באתר. הקובץ מאפשר שמירת מידע לגבי העדפותיך בכל הקשור בשימוש באתר.

2. על מנת לשפר את חוויית הגלישה שלך באתר, האתר משתמש ב- Cookies. רוב הדפדפנים כיום יודעים לזהות מתי "Cookie" מוצע, ולאפשר לך לסרב או לקבל אותו. אם אינך בטוח אם לדפדפן שלך יש יכולת זו, עליך לבדוק עם יצרן התוכנה או ספק שירותי האינטרנט שלך. איננו משתמשים בקבצי Cookie כדי לעקוב אחר הרגלי הניווט של המבקרים שלנו.

גישתך ושליטתך בפרטי הזיהוי שלך:

באפשרותך לבצע את הפעולות הבאות, בכל עת, על ידי פנייה אלינו באמצעות כתובת הדוא"ל שלהלן:

1. לבדוק איזה מידע אישי שלך יש בידנו, אם בכלל.

2. לשנות/לתקן את הפרטים אשר בחרת להעביר לנו.

3. לבקש מאתנו למחוק כל מידע שנאסף אודותיך (יחד עם זאת יש לדעת כי, לא נוכל לספק שירותים מסוימים ללא המידע).

4. להביע כל חשש כלשהו שיש בידך לגבי השימוש שנעשה במידע אישי שלך.

קניין רוחני:

כל זכויות בכל המושא לזכויות קניין רוחני, המופיע ו/או מוצג באתר, הינו בבעלות החברה בלבד ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור החברה מראש ובכתב.

יצירת קשר:

ניתן ליצור עמנו קשר בכל עת בכתובת הדואר האלקטרונית הבאה info@hackeru.co.il

להורדת
הסילבוס