מה זה CCNA? ואיך זה קשור לניהול רשתות ו-IT?
אחד התחומים הבולטים ביותר כיום בעולם של תקשורת נתונים, הוא תחום שנקרא ניהול ותכנון רשתות תקשורת. אחת החברות המובילות בתחום זה היא חברת סיסקו, חברה אמריקאית אשר פועלת מסאן פרנסיסקו, שבארה"ב, החל מאמצע שנות השמונים. הצלחתה של החברה הביאה לידי כך, שכיום ניתן לקבל תואר ראשון מטעם החברה, במידה ועוברים מבחן הסמכה ב-Routing and Switching, מבחן שעל מנת לעבור אותו יש לסיים קודם כל קורס CCNA.
קורס CCNA מיועד למי שרוצה להשתלב בתחום של תקשורת נתונים, תכנון וניהול שלה על פי מודלים שונים, מודלים שבין היתר פותחו על ידי חברת סיסקו ומהווים כיום את הבסיס של הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום. הקורס מעניק לנרשמים אליו, ידע נרחב בתחום התאורטי והמעשי, בהתקנה, תחזוקה והגדרה בכל הקשור לפרוטוקול IP ובתקשורת נתונים בכלל. מסיימי הקורס יכולים לעבור את המבחן של חברת סיסקו ולקבל בסופו תעודה בינלאומית שתאפשר להם להשתלב בתחום באמצעות חברות שונות שמתעסקות בנושא.
כפי שציינו, הקורס חלק תאורטי וחלק מעשי. בחלק התיאורטי נלמד כיצד עובדות רשתות תקשורת מקומיות, כיצד עוברות תשדורות, כמו כן נלמד על עולם המושגים בתחום, תהליכים וסטנדרטים, כיצד עובדת טכנולוגיית wan&lan, הגדרות של ראוטרים, כיצד פועלים בסביבות עבודה רחבות ועוד.
החלק המעשי של הקורס יכלול התקנת רשתות מקומיות ומרחביות, היכרות עם ציוד לבנייה והגדרה, עבודה על פרוטוקולים tcp/ip, תהליכי מיתוג וניתוב וכן יתבצעו סימולציות שונות על פעולות במסגרת תקשורת נתונים, כולל סימולציות במגבלות זמן שונות, כמו כן נעבור מבחני דמה כפי שבנויים מבחני ההסמכה של סיסקו, במטרה להכין אותנו למבחן האמתי.
בסיומם של הלימודים, נצטרך לעבור שורה של מבחנים, הן תיאורטיים והן מעשיים וכן נצטרך לעבור מבחן און ליין אמריקאי מול מרכז הבחינות של חברת סיסקו. המבחן נועד להראות לחברת סיסקו עד כמה אנחנו מבינים את החומר שלמדנו בכיתה. מבחן זה נקבע בנפרד למועד הקורס על פי רצון התלמיד.
למי יכול להתאים קורס CCNA
כפי שציינו, קורס CCNA מיועד להכשיר סטודנטים לעבור את מבחני ההסמכה של סיסקו, במטרה לקבל תעודה בינלאומית מטעם החברה. מכאן שקורס זה מתאים ומיועד לסטודנטים שמעוניינים לעסוק בתחום של תקשורת נתונים וכן למי שכבר עוסק בתחום ורוצה להרחיב את הידע שלו בו. מדובר על מנהלי רשת וצוותי תמיכה, טכנאים ומתקינים של סביבה מרובת פרוטוקולים. קורס זה יכול להתאים למי שרוצה לשלב עבודה ולימודים בו זמנית, שכן הקורס נערך בשעות הערב, לאחר סיום יום העבודה.
אינסוף מידע ונתונים
למה כדאי לעשות קורס CCNA אצלנו
לא כל מקום מורשה ומוסמך להעביר קורס CCNA, רק מקומות שמקשורים ועובדים בשיתוף פעולה עם חברת סיסקו יכולים להעביר אותו. מכאן שיש לבחון האם המקום בו אתם רוצים להירשם, אכן יש לו אישור והסמכה ללמד את הקורס.
לפני שנרשמים למוסד מסוים, יש לבדוק מספר דברים שיכולים להשפיע על ההחלטה האם להירשם אליו:
- מי המרצים שמעבירים את הקורס ומה מידת הניסיון שלהם בתחום. מוטב שהמרצים יהיו בעלי ניסיון תיאורטי ומעשי
- מהי סביבת הלימודים שמציעים לנו. האם מדובר בכיתות חדישות עם טכנולוגיה מתקדמת בתחום זה
- אילו אביזרי עזר נותנים לנו לצורך הלימודים, החל מספרים וכלה בעזרים טכנולוגיים
- כמה מבחנים וסימולציות אנחנו אמורים לעבור לפני מבחני הסיום ומבחני ההסמכה
אילו מטרות מציב בפניו המוסד בכל הקשור לקורס. האם רק ללמד אותנו את החומר, האם רק להעביר אותנו את מבחני ההסכמה או שמא המקום גם מסמן לעצמו כמטרה לעזור לנו למצוא עבודה בתחום.
לימודי רשתות ו-CCNA עם התחייבות לעבודה לבוגרים
קורס מנהלי רשתות, CCNA, אבטחת מידע ותקשורת מחשבים, מעניק לנרשמים יתרונות משמעותיים:
- הקורס היחיד שמלמד HACKING!
- קורס ה – LINUX המקיף ביותר בארץ
- מסלול MCSA 2012 +MCSE 2013
- התמחות ב- Cloud ,CCNA ,Linux (מחשוב ענן), אבטחת מידע והאקינג
- התחייבות לעבודה לבוגרים!
- החזר כספי למי שלא מתאים אחרי שלב המיון
- מלגה בסך 7,000 ש"ח לעוברים את שלב המיון!
התקשרו עכשיו לקבלת פירוט –
רוצה לשמוע עוד?
אז מה זה ניהול רשתות?
כנראה שמדובר באחד התחומים החשובים ביותר בעולם ההייטק, נאמר את האמת, ללא התפקיד הזה, לא רק שאף משרד הייטק לא יוכל להתקיים, אלא כל מקום שמחזיק לפחות כמה עמדות שיש בהן מחשבים עם רשת מקומית עליהם גם לא יוכל לתפקד. זה יכול להיות משרדי פרסום ודיגיטל, קופות חולים, בתי ספר וכו'.
רבים תוהים איך להיכנס אל התחום הזה בכלל, כי אני כבר בטוח ששמעת וראית מספיק פרסומות של: "מסלול הכשרה של אנשי מנהלי רשת", "קורס CCNA", "לימודי אבטחת מידע וניהול רשתות", או משפטים כמו: "מה זה בכלל . אבל מה זה אומר בפועל? נכון שכתוב פה לא מעט על ה-CCNA, אבל אני אשתדל לדבר על העולם הזה ברמת המאקרו, קצת למעלה, מה זה בכלל התחום של ניהול רשתות.
אז בשביל מה צריך בכלל איש ניהול רשתות
"אבל נו, לכולם יש היום אינטרנט, מה הבעיה עם זה? מקסימום מתקשרים לבזק או הוט אם יש תקלה! אני ממש לא חושב שצריך איש במיוחד בשביל זה". האמת? אני יכול להבין לגמרי את הטענה הזאת, כלומר, אני יכול להבין את הטענה הזאת אם היא באה מבן אדם שמעולם לא עבד במשרד אחד עם הרבה אנשים, או בכללי היה במקום שהיו בו לפחות כמה עמדות עם מחשב שמצריכות קשר מינימלי ביניהן.
כלומר, כדי לעבוד בצוות משרדי (שוב, לא רק משרדי, זה יכול גם בית ספר אפילו) צריך הרבה יותר מאשר "סתם אינטרנט עם ראוטר", ברוב המקרים, המון נתונים יושבים על השרתים והרבה מעבר לכך אגב, כל מסמכי ה-Word, מצגות, תמונות, קבצי אקסל, מסמכים חשובים וכו' שמורים על השרתים של החברה ושל הרשת.
לצורך הדוגמה, עד לא מזמן עבדתי על פרויקט מסוים, כמובן שהוא לא שייך בלעדית רק לי, הייתי צריך עזרה מכל המחלקה שלי עליו. הוא עבר כמה וכמה תיקונים, שבצורים משאר הצוותים שבחברה, עכשיו, דמיינו לכם שהייתי צריך לשלוח בכל פעם את הקובץ הזה מחדש במייל לכל אחד מהם ובדרך זה או היה נאבד, או שאחד הקבצים לא היה נשמר או ש…. פשוט, כאב אחד שלם, לא? (קרה לי בעבר, תאמינו לי, לעבוד על שני קבצים בנפרד ולנסות לאחד ביניהם את הטקסטים זו חוויה לא כיפית בכלל).
בזכות רשת משותפת במקום העבודה, ניתן לשמור הכל בתיקייה אחת, לכולם קיימת גישה אליה, אני פשוט אקח את הלינק של אותה תיקייה, אשלח אותו במייל (או כל דרך מערכת אחרת) ואותם אנשים יוכלו לטפל באותם קבצים או כל דבר אחר ששמתי שם.
תתפלאו לשמוע כמה אנשי הייטק בכלל לא יודעים להתעסק עם חומרה והחיבורים שלה
מה עושים בפועל?
אז נכון שהסברתי כמה חשוב התפקיד של מנהל הרשת, אבל אם זה אומר שהוא איש תמיכה או שירות לקוחות? ממש לא. להפך, תפקידו לרוב לתמוך מאחורי הקלעים של כל ארגון, מקום או משרד בו הוא עובד. על מנת שכל המועסקים, המנהלים ושאר האנשים בחברה יעשו את עבודתם על הצד הטוב והמקצועי ביותר.
הוא צריך לתחזק את כל מערכות התקשורת והרשתות של אותו מקום. בנוסף לכך, הוא יצטרך לשמור על אותן מערכות מפני גורמים שיכול לגרום להם לנזק, נכון, הוא לא "לוחם סייבר", אבל הוא בהחלט "עושה" אבטחת מידע. כניסה של וירוסים, רוגלות או כל דבר אחר שבסגנון יכולים לגרום לקריסה טוטאלית של מערכות המידע. וברגע שזה יקרה? קיים סיכוי שכל החברה או הארגון ייפגעו בצורה קשה ביותר.
אז מה עוד מנהל הרשת, או איש ה-IT צריך לעשות? (שיוכל לדעת ולהתמקצע בכל הדברים הבאים מיד אחרי שהוא יסיים את לימודי CCNA שלו).
- להיות אחראי על ציוד התקשורת.
- להתקין את הציוד השונה עבור העובדים, זה יכול להיות חיבור המחשב למסך, המקלדת למחשב, העברת כבל רשת לעמדות מסוימות וכו'.
- לסנן תכנים שעוברים דרך האינטרנט – כמובן של פי ההנחיות של המקום בו הוא עובד, לא בכל מקום רוצים לסנן תכנים מסוימים, עם זאת, אני אישית מכיר חבר שעובד במשרד שאסור להיכנס בו ל-What’ sup Web (כן, זה בעייתי מבחינתו, הוא מכור לטלפון הרי).
- הגדרות מערכות מחשב – זוכרים שאמרתי שיש שרת או רשת שהכל קיים בה? אז אחד התפקידים הנוספים של איש ה-IT הוא לוודא שכל מחשב ועמדה מחוברת לאותו שרת, תאמינו לי, קורים לא מעט מקרים שזה מתנתק ואז מגיע ה"מושיע" מצוות ה-IT ומציל את המצב.
- ניהול הרשאות ואמצעי אימות ואבטחה – בלא מעט חברות יש את הרצון שלאנשים מסוימים יהיו אופציות לראות נתונים שאחרים לא יוכלו, בדרך כלל זה ניתן למנהלות אדמיניסטרטיביות, מנהלי צוותים וכו', על מנת שיוכלו לפקח על העובדים באופן מבוקר יותר (ואם עולם הסייבר מעניין אותך, ייתכן שגם הכתבה הבאה תרצה לקרוא).
אולי עכשיו התפקיד של מנהל הרשת קצת יותר ברור לך? אם בעבר רק התעניינת בתחום, כנראה שבימים הקרובים כבר תתחיל לחפש בגוגל מושגים כמו: "קורס מנהל רשתות" או אפילו " קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע". מה שבטוח, אתה כבר יודע שעולם ניהול הרשתות שונה לגמרי מעולם הסייבר.
אז אולי באמת הגיע הזמן להתניע מנועים ולעשות את הדרך שלך לעולם ההייטק בעזרת קורס CCNA, לא?