מה זה CCNA? ואיך זה קשור לניהול רשתות ו-IT?

מה זה CCNA? ואיך זה קשור לניהול רשתות ו-IT?

מה זה CCNA? ואיך זה קשור לניהול רשתות ו-IT? 

אחד התחומים הבולטים ביותר כיום בעולם של תקשורת נתונים, הוא תחום שנקרא ניהול ותכנון רשתות תקשורת. Cisco, חברה אמריקאית ידועה שבסיסה בסן פרנסיסקו, ארה"ב, התגלתה כמובילה בתחום זה מאז הקמתה באמצע שנות ה-80. 

הצלחתה של החברה הביאה לידי כך, שכיום ניתן לקבל תואר ראשון מטעם החברה, במידה ועוברים מבחן הסמכה ב-Routing and Switching, מבחן שעל מנת לעבור אותו יש לסיים קודם כל קורס CCNA. 

קורס CCNA מתאים לאנשים שרוצים להיכנס לתחום הדינמי של תקשורת נתונים, תכנון וניהול שלה על פי מודלים שונים, מודלים שבין היתר פותחו על ידי חברת סיסקו ומהווים כיום את הבסיס של הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום. 

הקורס מספק ידע תיאורטי ומעשי מקיף, המכסה היבטי התקנה, תחזוקה ותצורה הקשורים לפרוטוקול ה-IP ולתקשורת הנתונים הכוללת. 

עם סיום הקורס, לבוגרים יש הזדמנות לגשת לבחינת CCNA של Cisco ולקבל תעודה מוכרת בינלאומית. הסמכה זו מאפשרת לבוגרים להשתלב בצורה חלקה בתחום על ידי מתן דרכים לתעסוקה בחברות מגוונות המתמחות בתקשורת נתונים. קורס CCNA מצייד את הסטודנטים במיומנויות ובמומחיות הדרושים כדי לשגשג בתחום. 

מה לומדים במהלך קורס CCNA?  

קורס CCNA כולל מרכיבים תיאורטיים ומעשיים כאחד ומציע חווית למידה מקיפה. בחלק התיאורטי, תתעמקו בעבודה הפנימית של רשתות תקשורת מקומיות, איך עוברות תשדורות, כמו כן תלמדו על עולם המושגים בתחום, תהליכים וסטנדרטים, כיצד עובדת טכנולוגיית wan&lan, הגדרות של ראוטרים, כיצד פועלים בסביבות עבודה רחבות ועוד. 

בחלק המעשי של הקורס, תלמדו התקנת רשתות מקומיות ורחבות, תוך היכרות עם ציוד לבניית רשת ותצורה. 

תעבדו באופן נרחב עם פרוטוקולי TCP/IP, תתעמקו בתהליכי מיתוג וניתוב ותבצעו סימולציות שונות כדי לדמות פעולות תקשורת נתונים בעולם האמיתי. סימולציות אלו מקיפות תרחישים עם מגבלות זמן שונות, המאפשרות ללומדים לפתח מיומנות בסביבות רגישות לזמן. 

בנוסף, תבצעו מבחנים לדוגמא שנועדו לחקות את המבנה והתוכן של בחינת ההסמכה של Cisco, מה שמבטיח הכנה יסודית למבחן ההסמכה בפועל. 

בסיומם של הלימודים, תצטרכו עבור שורה של מבחנים, הן תיאורטיים והן מעשיים וכן תעברו מבחן און ליין אמריקאי מול מרכז הבחינות של חברת Cisco. המבחן נועד להראות לחברת Cisco עד כמה הבנתם את החומר שנלמד בכיתה. מבחן זה נקבע בנפרד למועד הקורס על פי רצון התלמיד. 

למי יכול להתאים קורס CCNA? 

המטרה העיקרית של קורס CCNA היא לצייד את הסטודנטים בידע ובכישורים הדרושים כדי לעבור בהצלחה את בחינות ההסמכה של Cisco ולקבל תעודה בינלאומית מוכרת מהחברה. כתוצאה מכך, הקורס פונה למגוון רחב של אנשים, כולל אלו המבקשים להיכנס לתחום תקשורת הנתונים ואנשי מקצוע שכבר עובדים בתעשייה במטרה להרחיב את מומחיותם. 

הקורס מתאים במיוחד למנהלי רשת, צוות תמיכה, טכנאים ומתקינים הפועלים בסביבה מרובת פרוטוקולים. הקורס מתאים גם לאלו שרוצים לשלב עבודה ולימודים, שכן הקורס נערך גם בשעות הערב ובמתכונת אונליין.  

למה כדאי לעשות קורס CCNA ב-'חממה' הטכנולוגית של האקריו? 

לא לכל מוסדות הלימוד יש את הרישוי וההסמכה הדרושים כדי להציע קורס CCNA. רק למוסדות הקשורים ומשתפים פעולה עם Cisco יש סמכות לספק הכשרה כזו. לכן, חשוב לוודא אם המקום שאליו תכננתם להירשם קיבל את האישור וההסמכה הנדרשים להעברת קורס זה. 

לפני שנרשמים למוסד מסוים, יש לבדוק מספר דברים שיכולים להשפיע על ההחלטה: 

  • מי המרצים שמעבירים את הקורס ומה מידת הניסיון שלהם בתחום? מוטב שהמרצים יהיו בעלי ניסיון תיאורטי ומעשי. 
  • מהי תוכנית הלימודים, האם היא תואמת את דרישות המעסיקים בתעשייה? 
  • האם בסיום הקורס ישנה עזרה במציאת עבודה? 
  • כמה מבחנים וסימולציות אנחנו אמורים לעבור לפני מבחני הסיום ומבחני ההסמכה? 

לימודי רשתות ו-CCNA עם התחייבות לעבודה לבוגרים 

קורס ניהול תשתיות תקשורת Cisco ב-'חממה' מעניק לנרשמים יתרונות משמעותיים: 

  • הקורס משלב עבודה עם כלי AI מתקדמים 
  • ניתן לשלם עם הפיקדון לחייל המשוחרר 
  • שלב מיון (טעימה קטנה מהתחום) ללא סיכון כספי 
  • התחייבות לעבודה לעומדים בדרישות המסלול 
  • סיורי העשרה במחלקת ה-IT של 'החממה' 
איש הייטק שלא יודע לעסק בחומרה והחיבורים שלה

תתפלאו לשמוע כמה אנשי הייטק בכלל לא יודעים להתעסק עם חומרה והחיבורים שלה

אז בשביל מה צריך בכלל אנשי IT? 

ניהול רשתות הוא היבט חיוני בתעשייה, התחום קריטי לתפקוד חלק לא רק של משרדי היי-טק אלא גם של כל ארגון המסתמך על מחשבים ורשתות מקומיות. 

זה כולל משרדי פרסום ודיגיטל, קופות חולים, בתי ספר ועוד. 

תחומי האחריות של מנהלי הרשתות חורגים מעבר לאלו של אנשי תמיכה או שירות לקוחות. תפקידם כרוך לרוב במתן תמיכה מאחורי הקלעים בארגונים, במקומות עבודה או במשרדים. הם מבטיחים שכל העובדים, המנהלים והיחידים בחברה יוכלו לבצע את עבודתם בצורה היעילה והמקצועית ביותר. 

מנהלי הרשת אחראיים על תחזוקת מערכות התקשורת והרשתות של הארגון. יתר על כן, עליהם להגן על מערכות אלו מפני נזק אפשרי. הם אמנם לא נחשבים ל"לוחמי סייבר", אבל הם בהחלט מטפלים באבטחת מידע. הדבר כרוך במניעת כניסת וירוסים, תוכנות ריגול או כל איום אחר שעלול להוביל לקריסה של מערכות המידע. אם אירוע כזה יתרחש, קיים חשש לנזק חמור לכל החברה או הארגון. 

אז מה עוד מנהלי הרשת, או אנשי ה-IT צריכים לעשות? 

  • להיות אחראיים על ציוד התקשורת. 
  • להתקין את הציוד השונה עבור העובדים, זה יכול להיות חיבור המחשב למסך, המקלדת למחשב, העברת כבל רשת לעמדות מסוימות וכו'. 
  • לסנן תכנים שעוברים דרך האינטרנט – כמובן של פי ההנחיות של המקום שבו הם עובדים.  
  • הגדרות מערכות מחשב – לוודא שכל מחשב ועמדה מחוברת לאותו שרת. 
  • ניהול הרשאות ואמצעי אימות ואבטחה – בלא מעט חברות יש את הרצון שלאנשים מסוימים יהיו אופציות לראות נתונים שאחרים לא יוכלו, בדרך כלל זה ניתן למנהלות אדמיניסטרטיביות, מנהלי צוותים וכו', על מנת שיוכלו לפקח על העובדים באופן מבוקר יותר. 

להורדת תוכנית הלימודים המלאה של קורס ניהול תשתיות תקשורת Cisco ב-'חממה' לחצו כאן

צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה