בלוג
הגנה על הפרטיות ברשת

10 טיפים להגנה על הפרטיות ברשת

עודכן בתאריך:10 ינואר 2022


חשבתם פעם על הרמה שבה המידע האישי ביותר שלכם חשוף?

חשבונות הבנק, הסיסמאות, פרטי האשראי ואף תעודת הזהות שלכם, כל אלה חשופים אם לא תקדישו מעט מחשבה להגנה עליהם. אספנו מספר טיפים חשובים שאינם מצריכים קורס אבטחת מידע, על מנת שתוכלו לשמור את המידע האישי שלכם לעיניכם בלבד.

אל תשתמשו באותה הסיסמה בכל אתר

נכון, לפעמים קשה לזכור כמה עשרות סיסמאות. עם זאת, נסו לשמור גרסאות שונות של אותה הסיסמה (למשל בהוספת סימן ! או $ לסיסמה הקבועה שלכם). כאשר אתם גולשים באינטרנט, לעתים אתר שבו שמרתם סיסמה נפרץ והפורצים מנסים להיכנס לחשבון האימייל הפרטי שלכם או אפילו לחשבון הבנק שלכם באמצעות הסיסמה שבה השתמשתם באתר.

אל תגלשו ברשתות WIFI פומביות לאתרים עם מידע רגיש כמו חשבון הבנק שלכם

גם אם ממש מתחשק לכם לבדוק את מצב החשבון שלכם כאשר אתם בקניון, עדיף להימנע מכניסה לחשבון ברשת הפתוחה לכולם. נסו להשתמש ברשת הפתוחה רק לכניסה לאתרים כלליים, שאינם דורשים מכם הקשת שם וסיסמה. בנושא אבטחת מידע, קורס פשוט יכול לסייע לכם להבין איך העולם הטכנולוגי עובד כיום.

ודאו שלאתר שאתם עומדים להקיש בו את פרטי האשראי שלכם יש סימן מנעול קטן ליד שם האתר

המנעול הזה מעיד כי האתר מאובטח בטכנולוגית SSL, והמידע שעובר ברשת ביניכם לבין האתר מוצפן. הדבר נכון במיוחד לאתרים שבהם אתם מזינים פרטים חשובים כמו כרטיס האשראי או מספר תעודת הזהות שלכם. אם אינכם בטוחים, שאלו מנהל רשת או אדם בקיא בתחום.

כאשר אינכם עובדים על המחשב האישי שלכם – אל תבחרו באפשרות שמירת סיסמה

גם אם לא אכפת לכם אם סבתא תוכל להיכנס לחשבון הפייסבוק שלכם, אינכם יודעים מי עלול לעבוד עם הלפטופ אחריה ולהגיע לכל המידע האישי והרגיש שלכם.

באותה מידה נמליץ להשתמש בגלישה במצב אינקוגניטו שאינה שומרת נתונים בדפדפן שלכם

בדפדפנים השונים קיים היום מצב גלישה בסתר שאינו שומר את הפרטים שלכם. הוא אינו שומר גם עוגיות עם מידע שהאתר מעוניין להשאיר במחשב האישי. גלישה במצב זה אמנם תצריך מכם להקיש סיסמאות שוב ושוב, אך תגן על המידע שלכם.

שמרו גם על המכשיר הנייד עם סיסמת כניסה

נכון, זה נשמע בסיסי, אבל תאמינו או לא – יש כאלה שעדיין מסתובבים עם מכשיר חשוף, וכאשר הוא נגנב התמונות ואנשי הקשר, כמו גם מידע אישי רב נוסף, עשויים להיחשף. נכון, כל מי שיודע מעט האקינג יוכל לפרוץ סיסמה זו, אך היא מגנה עליכם מ-99% מהעולם שאינם מבינים בתחום.

הקפידו להתנתק מאתרים לאחר שגלשתם בהם

גם אם רק אתם משתמשים במחשב, בכל קורס אבטחת מידע תלמדו כי חשוב להתנתק מכל חשבון לאחר השימוש בו, אפילו אם מדובר רק בחשבון הפייסבוק שלכם.

החליפו את הסיסמה שלכם מדי כמה חודשים

בצורה זו, גם אם אחד האתרים נפרץ וגילו את סיסמתכם, לא יוכלו להשתמש בה לאורך זמן. אם התנסיתם בתחום או סיימתם לימודי סייבר תגלו עד כמה קל לפצח סיסמאות באמצעות תוכנה.

התעלמו מאימיילים חשודים המודיעים לכם כי חשבונכם נסגר

טכניקה זו מכונה פישינג, ונועדה לגרום לכם לנסות להתחבר לאתר מוכר (כמו פייפאל או פייסבוק) כאשר בפועל מדובר באתר מתחזה השואב את פרטי הכניסה שלכם על מנת להשתמש בחשבון בכוונה זדונית זו או אחרת. קורס אבטחת מידע מסביר בהרחבה על הסכנות הכרוכות בפישינג.

וטיפ אחרון לסיכום שעליו אין צורך להרחיב: אל תתנו לאיש את הסיסמאות הסודיות שלכם.



פוסטים קשורים

כיצד להגן על הפרטיות בעידן חסר פרטיות ?
כיצד להגן על הפרטיות בעידן חסר פרטיות ?
מאיה כץ | 10 ינואר 2022
פרטיות היא אחת מזכויות היסוד של האדם, אולם נדמה כי בעידן הדיגיטלי החוקים השתנו. מהפיכת הטכנולוגיה הביאה עמה יתרונות עצומים, אך במקביל היא מבטאת את פרדוקס הקידמה: ככל שנאסוף יותר מידע ברשת, כך ייאסף עלינו יותר מידע.
לאן אבדה הפרטיות?
לאן אבדה הפרטיות?
דנה כהן | 9 ינואר 2022
שאנו מתחברים לאינטרנט, נכנסים לאתר או מחפשים ביטוי במנועי החיפוש, ענקי טכנולוגיה אוספים אודותינו מידע. היכולות שלהם לעקוב אחרי העדפות אישיות והרגלי גלישה באינטרנט מאפשרת להם לבנות פרופיל אישי לכל אדם.
cyber_world
קורס סייבר – מהי הסיבה שעולם הסייבר הפך לכל כך פופולרי?
סער כהן | 9 ינואר 2022
זה כבר משהו שהוא די בשגרה, כשאנשים צריכים לחשוב על תחום מקצועי לטווח הארוך ושמרווחים בו משכורות עצומות הם ישר יחשבו על תעשיית ההייטק, במיוחד על תחום אבטחת המידע והסייבר, שצבר תאוצה בקצב מסחרר.
iot-cyber-security
איך ה-IoT נכנס אל חיינו וכיצד הוא קשור לעולם אבטחת המידע?
סער כהן | 9 ינואר 2022
האינטרנט של הדברים (ה-IoT – Internet of Things) הוא אחד מהמונחים הפופולריים בעולמות הדיגיטל והטכנולוגיה בשנים האחרונות, מדובר ב'רשימה' של חפצים המכילים תוכנה או חיישנים מסוימים שאיתם ניתן לתקשר בין פריטים וחפצים אחרים. התחום צבר תאוצה לאחרונה גם בגזרת הסייבר, כך שכל אדם אשר סיים קורס אבטחת מידע – ידע להסביר מדוע יש בו סיכונים לא קטנים … Continued
רוצה לשמוע עוד?

phone mobile icon שיחה
chet icon צ'אט
email mobile icon לפרטים

מדיניות הגנת הפרטיות

×

אנו מודים לכם על שבחרתם לעשות שימוש באתר Hacker-u (להלן: "האתר").

האתר מופעל על ידי האקר-יו בע"מ (להלן: "החברה") לטובת איסוף פרטים ויצירת קשר עם מתעניינים בלימודי מקצועות הי-טק.

לתשומת לבכם, המידע המוצג באתר הינו כללי בלבד. למידע ספציפי ניתן להשאיר פרטים בעמוד ויועץ לימודים מטעם החברה יחזור אלכם במהרה.

מטעמי נוחות בלבד, האמור בתקנון זה מנוסח בלשון זכר, אולם הוא מתייחס לשני המינים בצורה שווה.

לכל מידע נוסף ניתן לפנות בכתובת הדואר האלקטרוני שבסיפא לתקנון זה.

בגלישתך באתר זה הנך ( "להלן: "הגולש") מקבל ומסכיה לתנאים ולמדיניות הפרטיות כמפורט להלן. מדיניות הפרטיות מתייחסת לסוג המידע שתספק לנו או מידע אשר אנו נלמד משימוש שתעשה באתר.

שמירה על פרטיותך:

1. פרטיות הגולש חשובה לנו מאוד. אנו מנהלים את האתר בסטנדרט האבטחה הגבוה ביותר ע"מ לשמור על פרטיך ולהגן על המידע שתמסור לנו בצורה הטובה ביותר.

2. אנו פועלים בהתאם להוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 ושואפים לעמוד בכל דרישות החוק לעניין כיבוד הפרטיות וההגנה על מידע אישי. אנו מחויבים להגן על פרטיותך ועל שמירת פרטי הזיהוי האישיים שלך.

3. אנו אוספים מידע אישי אודותיך רק כאשר אתה תספק לנו אותו באופן ספציפי וביודעין. אנו מאמינים, כי אתה צריך לדעת בדיוק איזה מידע אישי אנו אוספים וכיצד אנו מתכוונים להשתמש בו בטרם תחלוק אותו עמנו. אנו עשויים לבקש ממך מידע אישי כגון שם, מספר טלפון, כתובת וכתובת דואר אלקטרוני. אנו עושים זאת רק כאשר אתה מבקש מידע או מבקש להירשם לשירותים הטעונים הרשמה או מנוי.

4. כאשר אנו מתכוונים להשתמש במידע האישי שלך, אנו מבקשים זאת מראש, על מנת שתחליט אם אתה רוצה לספק לנו את המידע או לא.

5. מידע המאפשר זיהוי אישי שלך, יישמר בסודיות מוחלטת. פרטי זיהוי אישיים שאתה מספק לנו לא יהיו זמינים לצדדים שלישיים ללא אישור מפורש שלך.

6. אנו מדגישים כי לא חלה חובה חוקית למסור את המידע.

המידע שייאסף והשימוש שיעשה בו:

1. אנו מגבילים את בקשותינו לקבלת מידע אישי בסיסי בלבד, כגון:

א. שם מלא

ב. מספר טלפון

ג. כתובת דואר אלקטרוני

2. אנו מגבילים את איסוף המידע האישי למידע שאנו מאמינים כמינימלי ביותר על מנת לספק לך את השירותים המוצעים באתר או באמצעותו.

3. המידע אשר יימסר ישמש לטובת גבייה, שליחת דיוור ישיר וקשר עם הלקוח, שליחת דבר פרסומת, ניוזלטר והודעות שיווקיות; טיוב נתונים, מתן שירותים ללקוחות, ניהול מועדון לקוחות, ניהול מידע על תלמידים / סטודנטים / משתלמים, ניהול מכירות, שיווק וגיוס לקוחות.

4. המידע שתעביר לנו לא יימסר על ידינו לצדדים שלישיים בתמורה ו/או ללא תמורה אלא אם תיתן את הסכמתך לכך מראש ו/או לדרישת רשות מוסמכת.

Cookies (עוגיות):

1. קובץ Cookie הוא קובץ המכיל חלקים מסוימים של מידע שהאתר יוצר במחשבך בעת הגלישה באתר. הקובץ מאפשר שמירת מידע לגבי העדפותיך בכל הקשור בשימוש באתר.

2. על מנת לשפר את חוויית הגלישה שלך באתר, האתר משתמש ב- Cookies. רוב הדפדפנים כיום יודעים לזהות מתי "Cookie" מוצע, ולאפשר לך לסרב או לקבל אותו. אם אינך בטוח אם לדפדפן שלך יש יכולת זו, עליך לבדוק עם יצרן התוכנה או ספק שירותי האינטרנט שלך. איננו משתמשים בקבצי Cookie כדי לעקוב אחר הרגלי הניווט של המבקרים שלנו.

גישתך ושליטתך בפרטי הזיהוי שלך:

באפשרותך לבצע את הפעולות הבאות, בכל עת, על ידי פנייה אלינו באמצעות כתובת הדוא"ל שלהלן:

1. לבדוק איזה מידע אישי שלך יש בידנו, אם בכלל.

2. לשנות/לתקן את הפרטים אשר בחרת להעביר לנו.

3. לבקש מאתנו למחוק כל מידע שנאסף אודותיך (יחד עם זאת יש לדעת כי, לא נוכל לספק שירותים מסוימים ללא המידע).

4. להביע כל חשש כלשהו שיש בידך לגבי השימוש שנעשה במידע אישי שלך.

קניין רוחני:

כל זכויות בכל המושא לזכויות קניין רוחני, המופיע ו/או מוצג באתר, הינו בבעלות החברה בלבד ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור החברה מראש ובכתב.

יצירת קשר:

ניתן ליצור עמנו קשר בכל עת בכתובת הדואר האלקטרונית הבאה info@hackeru.co.il

להורדת
הסילבוס