ראיונות עבודה זה לא דבר קל, לא משנה אם זו העבודה הראשונה בתחום לאחר קורס QA או שיש לך כבר ניסיון של כמה שנים, ההתרגשות גוברת ברגע שאתה דופק על הדלת של מקום העבודה הפוטנציאלי אליו אתה רוצה להתקבל. אז איך גורמים לכך שסיכויי ההתקבלות שלך יעלו בעשרות אחוזים? איך מצליחים להרשים את המראיין? ומה עלולים לשאול אותך בראיונות? כל התשובות בכתבה הבאה.
בחרתי מספר טיפים שימושיים, כאלה שיכולים לעזור לכל אחד שרוצה להיכנס אל עולם ההייטק (ובכללי, לכל עבודה אחרת) וכאלה שהם מעט ספציפיים יותר שיעזרו לך להתקבל לעבודה בעולם ה-QA. גם אם יש לך ניסיון בתחום וגם אם אין לך, תמיד יוכלו להפתיע אותך עם שאלות או גישות מסוימות בראיונות עבודה (האמן לי, גם בתור כתב תוכן, עברתי את זה לא מעט).
אז שנתחיל?
1. קורות החיים – Keep it Simple
כותב לעצמך את קורות החיים? חשוב לשמור עליהם שיהיו כמה שיותר "פשוטים", מבלי לנדב מידע לא רלוונטי (לא, את אף אחד זה לא מעניין שעבדת בארומה לפני הצבא), אם קיימים תפקידים משמעותיים בשנים האחרונות, נסה להעצים אותם (לא שאני ממליץ לרמות או לשקר, אבל פשוט תרגיש חופשי לפרגן לעצמך).
אמליץ ואומר, שכדאי לכתוב על עצמך במשפט וחצי-שניים על עצמך, למשל: "סדר ודיוק הם הכי חשובים בעיניי, לא יכול לנטוש משהו מבלי שיהיה מושלם".
2. פשוט להיות מוכן
הידעת? ראיון העבודה שלך עוד מתחיל כשמחלקת ה-HR מתקשרת אליך, לכן, כשהטלפון שלך מצלצל ממספר לא מוכר ועונים לך: "היי, זו X, מחברת Y, זה בקשה לקורות החיים שלך...", עליך להבין שבשיחה הזאת בוחנים אותך על המון דברים קטנים, לכן, תהיה נינוח, תגיע אל מקום שקט שתוכל לדבר בו ובעיקר נסה לשמור על פאסון וקור רוח.
השלב הבא, נקבע כבר ראיון עבודה? מעולה! אבל עשה לעצמך טובה, ותתכונן אליו היטב, לבש חולצה לבנה, תכלת, או אפילו שחורה, גהץ אותה, השתדל להשקיע במכנסיים מחויטים, נעליים אלגנטיות וחגורה, כך תוכל הרבה יותר להרשים את המראיינים שלך, כמובן שיש לשים לב לתספורת וזקן, וחשוב לא להגזים עם הבישום או הדאורדורנט.
נ.ב. אותו דבר תקף לנשים, את המכנסיים ניתן להחליף חצאית, רק אומר.
3. מה עושים בראיון עצמו?
היום הגדול הגיע! ואיתו הראיון, אז קודם כל, חשוב מאוד הרושם הראשוני, אני תמיד ממליץ לבוא בגישה של: "אני מוכשר ואני טוב במה שאני עושה, ומה שיהיה – יהיה", כך מצד אחד אתה לא מזלזל בראיון, אך מצד שני, לא באמת לוקח אותו בשיא הרצינות ובעקבות כך נלחץ ממנו. אז כבר ברגע הראשון שאתה פוסע בדלת של המראיין וצוות ה-HR, נסה להתחבב עליהם, תהיה נחמד, שמור על קשר עין, לחץ להם את היד ושאל לשלומם.
תמיד תנסה לשווק את עצמך, בדרך הכי טובה שיש, במיוחד כזה קשור ל-QA, תעיד על עצמך כאחראי, אסרטיבי, סקרן, עם ראש גדול שתמיד מחפש איך לתרום ולעזור ושאתה בעל יחסי אנוש יוצאים מן הכלל (מכיוון שצריך ליצור קשר עם המון אנשים שונים ממחלקות שונות במהלך היום).
נסה לחשוב על יתרונות שיש לך על פני מועמדים אחרים, במיוחד אלה שסיימו גם קורס QA בנוסף. אגב, נסה להתאמן על כל הדברים הללו (עד כמה שניתן) עוד בעל-פה ועם עצמך, כן, מול המראה, בדיוק כמו בסרטים האמריקאים האלה, אני יודע שזה נשמע מעד מגוחך, אבל זה עובד.
4. גוגל הולך להיות חבר טוב שלכם
אני זוכר, שבאחד מהראיונות הראשונים שלי בתעשייה, הגעתי לאיש צעיר שהקים סטארט-אפ בעולם השיווק הדיגיטלי, האיש דקלם מהלפטופ שלו את השאלות שלו, זה היה נראה שהוא נכנס לכמה כתבות בגוגל, ניסח אותן מחדש והתחיל להעלות אותן בכל הראיונות.
לא רק ארגונים קטנים עושים זאת, אלא גם גדולים או בינוניים, ואם תריצו בגוגל: "מה צריך לשאול כשמראיינים מועמד אל בדיקות תוכנה?" או "Job Interview Questions" תוכלו למצוא שאלות שיוכלו לשאול אתכם.
הנה רק חלק מהשאלות ששואלים מועמדים למשרות QA:
- "מהו באג?"
- "מה זה STP, STD ומה ההבדל ביניהם?"
- "איזה סוג בודק תוכנה אתה?"
- "איך היית מאפיין את הבוס האידאלי בשבילך?"
- "מה אתה הכי אוהב בדיקות תוכנה?"
- "מה אתה הכי שונא בבדיקות תוכנה?"
- "מהו מודל V בתהליך חיי פיתוח התוכנה?"
האמת, שקיימים עוד אינספור שאלות שניתן לשאול, אני בחרתי את היחסית הנפוצות ביניהן, מה שבטוח, ברחבי האינטרנט ניתן למצוא עוד המון כאלה, אם סיימת קורס בודקי תוכנה, תהיה בטוח שאם יהיו לך מרצים מספיק מקצועיים, הם יכינו אותך בצורה המושלמת לכך.
אגב, בדיוק התרחבנו אל עיר הבירה, ועכשיו המושג "קורס QA בירושלים" לא זר עבורנו יותר, זאת בעקבות הפיתוח המשגשג שמתחרש בתעשיית ההייטק בירושלים (האקריו לימודים בירושלים - חדש).
בשורה החתונה, עולם בדיקות התוכנה הוא משגשג ומוצלח, קיימות אינספור משרות שאינן מאושיות אשר רק רוצות להתמלא על-ידי אנשים מוכשרים שסיימו קורס אוטומציה QA, אבל אל תשכח, גם אם אתה איש ה-QA המוכשר בעולם, יהיה לך קשה למצוא עבודה אם לא תזכור את העקרונות והטיפים לקראת ראיונות עבודה.
בואו לגלות כמה תוכלו להרוויח בעולמות ה-QA