איך הכל התחיל
תחום המחשבים תמיד עניין אותי. עוד בתור ילד שאהבתי משחקי מחשב ותמיד חיפשתי תוכנות חדשות כדי להפוך את המחשב שלי לשימושי יותר.
ההכרות הראשונה שלי עם מערכות גדולות הייתה בצבא, יצא לי לגעת בכל מיני מערכות ותמיד התעניינתי מה עומד מאחורי הקלעים וכיצד הכל עובד בשילוב ואינטגרציה אחד עם השני.
בגלל שתמיד הייתה לי זיקה למקלדת, קיבלתי את ההמלצה מחבר ללכת ללמוד את התחום כיוון שזה יהיה הדבר הבא ולאחר זמן קצר הבנתי שזה הדבר שמעניין אותי וזה התחום שאני רוצה להתעסק בו.
ספר על הניסיון שצברת לאורך הזמן
ההתחלה לא הייתה פשוטה והתחלתי מהדברים הבסיסיים ביותר: בניית מפרטי מחשבים בפורומים ועד לתיקון מחשבים אצל חברים ומכרים.
לאורך הדרך למדתי המון על התחום, מהדברים הפשוטים ביותר של ניהול מערכות קיימות ועד להקמה מאפס של תשתית חדשה.
עם הזמן שמתי לב שהידע והניסיון גדלים, היכולת עולה ושאני מסוגל לקחת על עצמי יותר ויותר פרויקטים. כמו כן, למדתי לעבוד עם אנשים ולא רק עם המחשבים ועם הניסיון גם גדלה היכולת לתת להם מענה שמתאים לצרכים שלהם.
ספר לנו על התובנות מעיסוקך בתחום
לאורך הזמן הבנתי שזה אחד התחומים הכי מתפתחים בתקופת הזמן שלנו, תחום שרק הולך וגדל ושחד משמעית שווה להיות חלק ממנו.
התחלתי לראות תלמידים שלי מצליחים במקומות עבודה שונים ולא רק בחברות ההייטק או חברות ייעודיות לתמיכה או מחשוב. ניתן למצוא עבודה בכל מקום.
אילו עבודות יש בתחום ואיך ניתן להתפתח?
לטעמי מדובר על תחום דינאמי ביותר וניתן להגיע מתמיכה ועד לניהול חוות שרתים של חברה ענקית בפרק זמן מאד קצר. הכל תלוי כמובן ברמת ההשקעה והשאיפות הפרטיות של כל אחד, לכן האופי של מנהל הרשת חשוב לא פחות! צריך אחד שלא יפחד לעשות את הצעד ברגע הנכון, גם אם זה יכול להיות מסוכן.
אילו טיפים מקצועיים אתה יכול לתת למנהל רשתות מתחיל?
לכל מנהל רשת מתחיל הייתי ממליץ לשבת וללמוד את הדברים מעבר.
כלומר, לא להסתפק רק בזה שהמערכת עובדת, אלא להבין מדוע וכיצד היא מבצעת כל דבר קטן, במידה ולא מצליחים ויש תקלה זה לא אומר שצריך להרים ידיים אלא להפך, זה אמור לדחוף את מנהל הרשת להשתפר ולהתפתח.
יש הרבה דרכים להשתפר בתחום הזה אבל לטעמי "הדרך הטובה ביותר ללמוד זה מתקלות". מכיוון שהתחום כל כך דינאמי, תמיד יש משהו מעניין חדש שעוד לא יצא להיתקל בו ואלו מצבים שאני משתדל להעמיד בהם את הסטודנטים שלי במהלך ההרצאות, דברים שהם מעבר על מנת להכין אותם כמה שאפשר לשוק העבודה לאחר מכן.
וכמובן לנסות לתרגל כמה שיותר כיוון וניסיון "Hands On" חשוב לא פחות מהידע התיאורטי.
מה מעניין ומאתגר אותך?
לי בעיקר חשוב להבין איך המערכת עובדת ברמת הגרעין ככל הניתן ולא כיצד מסדרים ומשמישים אותה.
הסיבה העיקרית לכך היא שהתחום דינאמי ותמיד יהיו בו שינויים. האתגר הוא לדעת להסתגל ולהצליח למרות השינויים התמידיים.
האתגר היום יומי הנוסף שלי אלו דווקא הסטודנטים שלי מכיוון שכל אחד חושב אחרת והשאלות משתנות מסטודנט לסטודנט. אני תמיד מנסה ללמד את המעבר בקורסים שלי על מנת לאתגר את עצמי ללמוד דברים חדשים כל פעם.
מה השתנה בתחום מאז שהתחלת לעבוד בו?
המון! כמעט בכל מערכת שיצא לי לגעת היה שינוי כזה או אחר, גם אם משמעותי וגם אם מזערי על מנת לייעל אותה, להפוך אותה לטובה יותר בין אם בפן אבטחת המידע ובצורך להיות מוגן ומאובטח ובין אם בפונקציונליות היום יומית שלה בממשקי ה- UI.
מהם מקורות ההשראה העיקריים שלך?
יזמים צעירים שמקימים סטרטאפים ויוצרים סביבת עבודה דינאמית ותחרות בתעשייה, דווקא הם אלו שאחראים להצלחת התחום ולהתקדמות הטכנולוגית שלו! את השאיפות הללו אני מנסה להחדיר לסטודנטים שלי. ידע זה כוח וההצלחה תלויה בידע הזה.
האם יש לך תחומי עיסוק נוספים?
הקמת תשתיות ופרויקטים פרטיים בתחום, עבודה שדורשת ממני ייעוץ לחברות פוטנציאליות ומתן פתרונות תקשורת לעסקים. לאחרונה יצא לי לעבוד עם חברת סטרטאפ צעירה במשק בתור יועץ הקמת תשתית ובכל הזדמנות כזאת אני מבין שאנשי רשת הם מהחשובים במשק עקב ההתקדמות הבלתי פוסקת של הטכנולוגיה.