אנחנו ממשיכים עם פינת #האקר_את_המומחה, כשהפעם אנחנו זוכים לארח את נעם פרוסטיג! האיש ששמו הולך לפניו, בזכות נעם והצוות המקצועי והנהדר שלנו, יש כבר מאות בוגרים שנמצאים בתעשייה ועובדים בתחומי הרשתות וה-IT.
נעם, מה בעצם היה המסלול שלך בעולם ניהול הרשתות?
אני מגיע מעולם הביטחון בכלל, בעקבות פציעה מצאתי את עצמי כרפרנט ומנהל של פרויקטים טכנולוגיים שונים ומורכבים., לאחר פרק זמן לא ארוך, הגעתי למסקנה שאני רוצה ללמוד ולהשקיע את עצמי בתחום הזה שלמדתי לאהוב כרפרנט ושנראה כמו אחד שלא ייעלם בקרוב. הטכנולוגיה לא הפחידה אותי ואני לא זוכר מצב שלא הסתדרתי עם מחשבים, מה שהוביל אותי למחשבה להתבסס בעולם ניהול הרשתות וה-IT.
איך עשית זאת?
הייתי צריך ללמוד את התחום, ולכן בשנת 2014, לאחר הרבה חיפושים, הגעתי אל האקריו, המקום היה הבית שלי מהשנייה הראשונה, המרצים וראש התחום ליוו אותי לכל אורך הדרך בהצלחה, כחצי שנה מסיום הלימודים ובשילוב עם עבודתי, התחלתי כעוזר הוראה בהאקריו בקורס ניהול רשתות בערב, ועם הזמן הפכתי למדריך ובהמשך גם לראש התחום. אין דבר יותר מספק מזה, להיות אחראי על העברת ידע לסטודנטים, כסוג של העברת מטה לדורות הבאים , בדיוק כמו שאני קיבלתי ומעבר לכך, המסע שעברתי הביא אותי לתפקיד שאני נמצא בו כיום, מה שגורם לי לקום עם חיוך בבוקר.
מה הן ההסמכות שלך? ולמה זה דבר כל כך חשוב בתחום ניהול הרשתות?
בלא מעט תחומים תעודות ההסמכה לא באמת מהוות משהו מיוחד, אבל בתחום ניהול הרשתות וה-IT הן חשובות במיוחד. מעסיקים פוטנציאליים יעדיפו בוגר קורס שעבר הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט וסיסקו, על פני סטודנט שלמד את החומר, אך לא הוסמך, מבחני ההסמכה אינם פשוטים אך הצלחה בהם מעידה על רצינות ויכולת למידה, אספקטים חשובים בתחום המתפתח מיום ליום.
ההסמכות שלי הן: MCAAA, MCSA ו-CCNA ובפן ההדרכתי היא MCT ומדריך באקדמיה הבינלאומית של סיסקו בדרגת EXPERT. מעבר לכך, בכל כמה חודשים החברות השולטות בתחום מוציאות הסמכות חדשות, כיוון שעם הן יוצאות עם גרסאות חדשות או עם מערכות הפעלה חדשות, כך גם האנשים שעובדים בתעשייה צריכים להיות דרוכים לכך בהתאם
מה זה בעצם ניהול רשתות ואבטחת מידע?
זה לא סוד, כל ארגון כיום עובד על תשתית תקשורת ומחשוב. החל מבית מרקחת קטנטן, דרך אולם קולנוע, מכללה ,משרדי הייטק או ארגונים גלובליים בפריסה בין-יבשתית, כל אלה צריכים איש מקצוע שיהיה אחראי על הרשת הזו.
כאן נכנס תפקידם של אנשי מנהלי הרשתות, שאחראים על ניהול המידע והנתונים השונים
בענן, טיפול בבעיות תפעול של ציוד המחשוב (השרתים והמחשבים בארגון) וטיפול בציוד הרשת, שמירה על הארגון מפני מפריצות או החדרת קבצים זדוניים ועוד.
זה נשמע שממש אי אפשר להסתדר ללא אנשי ניהול רשתות, נכון? כל מקום כיום חייב להחזיק בצוות או באיש שמומחה בתחום?
בול! וזה מה שהופך את התפקיד לנחשק כל כך,אי אפשר באמת להסתדר היום מבחינה ארגונית ללא תמיכה של מנהל רשתות. אגב, לא כל ארגון כיום מחזיק אנשי IT, קיימים משרדים קטנטנים שמסתדרים עם שירות של ספקים חיצוניים, המעניקים להם כמה שעות בשבוע עזרה ותמיכה בכל השירות הזה.
ושאלה אחרונה בהחלט - מהו האני מאמין שלך?
בעתיד הלא רחוק, עובדים כבר לא מגיעים למשרדים, אלא עובדים מהבית או מהמשרדים משותפים איזוריים הקרובים למקום מגוריהם. אנחנו בעיצומו של השינוי וטעמי כבר בנקודת אל-חזור. העולם כבר לא יחזור להיות למה שהוא היה טרם עידן הקורונה,.
בעולם החדש, לאנשי ה-IT תהיה משמעות אדירה בעולם בכלל ובעולם ניהול הרשתות בפרט