אם עד לא מזמן זה היה ברור שכל העולם המערבי עובר לדיגיטל, אז בעקבות משבר הקורונה, התהליך הזה התעצם פי כמה וכמה. אנשים שבעבר מעולם לא נכנסו לאתר של 'שופרסל' או 'חצי-חינם' עושים זאת בקלות בימים אלו, וברור לכולנו שלאחר מכן הם ימשיכו לעשות את רכישת המזון שלהם דרך האינטרנט. אותו העיקרון תקף לשאר תחומים שונים, כמו הביגוד, המסעדנות (כמעט כל מסעדה פתחה בשירותי משלוח) ואפילו פאבים. והתחום שייתכן הכי הושפע מכך – הוא החינוך והלימודים. כמעט כל אקדמיה או מרכז הכשרה מציעים קורסים אונליין.
כל העולם עובר לדיגיטל
אז רגע, למה בכלל כדאי לקחת קורס אונליין עכשיו? אז קודם כל – כפי שציינתי קודם, כל העולם עובר לדיגיטל, זאת אומרת, הדרישה הולכת וגוברת עבור מתכנתים, אנשי סייבר, מנהלי רשתות, מעצבים גרפיים, כתבי תוכן, מנהלי סושיאל מדיה, אנימטורים, מפתחי אפליקציות ועוד.
אבל למה שזה יקרה? אם נגיד לדוגמה, חנות בגדים בוטיק ברחוב דיזינגוף בתל-אביב הייתה רגילה למכור את המוצרים שלה פרונטלית, הם יצטרכו לבצע שינוי, כיוון שההכנסות שלהם נפגעו. הם ככל הנראה יעברו למחסן קטנטן במקום פחות אטרקטיבי ויעברו למכירות אונליין בלבד.
לכן, אותה חנות תצטרך בונה אתרים, איש דיגיטל, מעצב גרפי ועוד. כמו שאמרתי, זוהי רק טיפה בים לעומת מה שהולך לקרות בעידן שלאחר הקורונה (וייתכן שאתם קוראים את הכתבה הזאת בדיוק בתקופה שנגמר כל הבלגן הנוראי הזה).
מה חשוב לדעת רגע לפני שנרשמים?
הגעת למסקנה שבא לך לשדרג את הקריירה? או שבא לך להגיע לעשות את הצעד הראשון לעולם ההייטק והדיגיטל? מצוין. אז רגע לפני שתבחר את הקורס – ישנן 4 התלבטויות מרכזיות שאתה חייב להכיר.
בלייב או מוקלט?
זו שאלה מעט מורכבת, לדעתי האישית זה משתנה מבן אדם אל בן אדם. היתרון בלייב הוא שהמרצה ישירות אתכם, יכול לראות מה אתם עושים, אפשר לשאול אותו שאלות כל הזמן ולאחר השיעור אפשר לשאול ישירות את שאר החברים לכיתה שאלות לגבי השיעור עצמו.
לעומת זאת, שיעור מוקלט ניתן לראות מכל מקום – מהסלון, הספה, החדר או המרפסת ומתי שבא לכם – מאוחר בלילה, בבוקר או בכל זמן שנוח לכם. בנוסף לכך, שיעור מוקלט ניתן להפסיק בכל עת, ללכת להביא משהו לאכול, לחזור או כל דבר אחר. יש לנו שליטה על הסרטון וגם אם לא שמענו מה המרצה אומר, נוכל לחזור אחורה.
אצלנו במכללה הקורסים מועברים בלייב. אבל יחד עם זאת, הם מוקלטים, כך שכל סטודנט שפספס את השיעור או שסתם היה פחות מרוכז, יכול לצפות בו שוב וליהנות ממנו.
איזה קורס הכי כדאי ללמוד?
זו השאלה הקשוחה ביותר, אין ספק, הרי מה באמת כדאי לך ללמוד? כבר כתבנו על כך מספיק כתבות ומאמרים לדעתי. אבל אין ספק שזה משתנה בהתאם לאדם שאתה ומה שאתה מחפש. לדוגמה אני, בתור כתב תוכן, כנראה שארצה יותר ללמוד משהו שיותר מתאים לעיצוב גרפי או תחום אחר שבסגנון.
אם אתם כבר בעלי קריירה, חפשו את המרכיב הנוסף שיוכל לפתוח לכם דלתות נוספות, למשל קורס תכנות אונליין. וכמובן, תבחרו תחום שתוכלו להתחבר אליו ושתאהבו אותם.
אם אתם ללא רקע קודם בעולמות ההייטק או הדיגיטל, הייתי ממליץ לעשות חושבים טוב עם עצמכם. אל תלכו ישירות על המקצוע היוקרתי שנשמע לכם הכי חלומי, אלא על המקצוע שבאמת מתאים לכם ושתאהבו אותו. כזה שיהיה לכם חשק לקום אליו בכל בוקר ולהפיק ממנו את המיטב. כזה שפשוט יהפוך את עצמכם לגרסה הטובה ביותר שלכם.
מה שאני ממליץ, זה לחקור, לחקור, לחקור ושוב – לחקור, תקראו בפורומים איזה תחום הכי יכול להתאים לכם, באיזה מקצוע הכי תראו את העתיד שלכם כמו שצריך, מה הכי תאהבו לעשות, דברו עם חברים, כנסו לפייסבוק, תקראו את הסילבוסים שלנו. אגב, ניתן להגיע אלינו למספר שיעורי ניסיון ללא סיכון כספי.
קורס ארוך או קצר?
ראיתי המון קורסים שמציעים: בתוך 3 מפגשים ואתה הופך למעצב גרפי מקצועי! או תוך חודש מהיום ואתה איש סייבר. לצערי, זה לא הכי ריאלי בעולם. הקורסים שהם באמת מקצועיים לרוב יהיו באורך של מספר חודשים עד שנה (מן הסתם תלויים במערכת השעות, כמות המפגשים וכו'). אז אם באמת אתם מתלבטים על איזה קורס ללכת, וגם אם הוא יהיה יקר יותר – לכו על האורך יותר.
ככל שהתכנים יותר מעמיקים, ככה אתם תלמדו יותר, וככל שתלמדו יותר – ככה יהיה לכם יותר קל להתקבל אל מקומות עבודה שונים בעתיד.
אז לאן עכשיו?
לא חסרים קורסים אונליין, במיוחד בשנה האחרונה. זה בדיוק הזמן שלך לפרוח, אז תבחר את התחום שהכי יתאים לך, שהכי תאהב ומשם תתקדם הלאה. אל עולם ההייטק והדיגיטל, כי עכשיו, זה בדיוק הזמן שלך ללמוד את המקצועיים שיתאים לך לקריירה חדשה.