כשאנחנו מתחילים דבר מה מסוים בחיים שלנו, זה מלווה בהתרגשות רבה, המון לבטים ומחשבות. העיקרון הזה נכון במיוחד כשאנחנו מדברים על לימודים, עם כל כך הרבה אופציות והכשרות, כולנו מאבדים את עצמנו קצת כשאנחנו מגיעים לנקודה הקריטית הזאת של: מה אני צריך ללמוד?. ממש רגע לפני שאתם בוחרים את התחום שלכם - תכירו את שלושת העקרונות שאתם חייבים לדעת.
לחשוב על הטווח הארוך
כשאתם חושבים על לימודים ועל המקצוע, אתם צריכים להבין שזה מקצוע שילווה אתכם למשך כמה שנים טובות, אמנם המצב הוא כבר לא כמו פעם, ואנשים כן מחליפים תפקידים או מקצועות שונים במהלך חייהם, אבל עדיין חשוב להבין שהמקצוע אותו תלמדו ילווה לה-מ-ו-ן זמן.
עשו לעצמכם סימולציה, תחשבו לקום בכל בוקר אל המקצוע שאתם אוהבים,וזה יעזור לכם לבחור לימודים או קורס שילוו אתכם להמשך החיים.
אני לדוגמה, ברוב שעות היממה, מחבב את התחום שאני עוסק בו (ניהול תוכן ומדיות חברתיות). אני ידעתי שהמקצוע הזה לא יימשך כמו שאר העבודות הזמניות שהיו לי בחיים עד כה, אלא תחום לטווח הארוך.
הרבה מהאנשים המוצלחים בתעשייה, ולא משנה אם מדובר בהייטק, דיגיטל או כל תחום אחר, חקרו את ההיבט הזה, עוד לפני שהם נכנסו אל הקורס או לימודים. הם דנו עם החברים שלהם (או עם החברים של החברים שלהם) לגבי המקצוע העתידי שלהם, חקרו איך עובד היום יום באותו תפקיד, מה עושים בו בפועל? האם יש אפשרות להתקדם בתפקיד הזה? באילו מקומות בארץ הוא נפוץ יותר (או פחות)? ובאופן כללי - לשאול אותם איך זה לעבוד בתפקיד הזה לאחר מספר שנים טובות בו.
כי זכרו, נכון שאנשים מחליפים תפקידים מדי פעם לפעם (גם אם זה אותו תחום או תפקיד), אבל בשורה התחתונה, אנחנו שואפים להגיע אל ג'וב בו נחזיק לפחות מספר שנים טובות, אם לא לפחות עד שהפנסיה תגיע. לכן, חשוב שתחשבו על לימודים איכותיים שילוו אתכם לטווח הארוך.
להכיר בחולשות וביתרונות שלך
זה אולי הרגע הקשה ביותר בבחירת לימודים ומקצוע לחיים, שעליך לעשות דיון עם עצמך לגבי: במה אני טוב? במה אני חלש? במה הכי כדאי לי להתמקד?. תתייעץ עם עצמך לרגע ותבין מה הן החוזקות שלך, במה אתה הכי מוכשר? איזה סט כלים יש לך עוד מימי התוכן? או סתם באופן יום יומי מהעבודה הנוכחית שלך? במה אתה חזק?
ולא פחות חשוב - לדעת במה אתה פחות טוב, זו לא בושה, זה לא קל, אבל אם נניח האנגלית שלך לא הכי מדהימה בעולם, לא הייתי ממליץ על לימודי סייבר ואבטחת מידע, אם אתה אחד שהוא פחות אסתטי ותאימות של צבעים זה לא אתה - אז כנראה שגם לעיצוב גרפי לא תתאים. וכמובן שאני אוכל למנות פה עוד כמה וכמה דוגמאות טובות, אבל אולי כדאי לעצור כאן.
משרות פנויות, נתוני שכר ועוד
כפי שכבר רשמתי קודם, מחקר זה חלק מהעניין, יש מקצוע שנראה לך מרתק? לך תבצע עליו מחקר ותבדוק אותו לעומק. בעבר זה היה הרבה יותר קשוח, אבל היום, בזכות אתרים עם טבלאות שכר, כתבות ומאמרים, כלי שכר - ניתן לדעת מה פחות או יותר השכר לפי וותק ומקום עבודה.
כמו כן, לאחר מכן ניתן לחרוש את לינקדאין, קבוצות פייסבוק שונות ולראות לאילו משרות יש יותר ביקוש ולאילו פחות. להבין את השמות השונים שיש לכל מקצוע, את השמות שלו באנגלית.
עוד טיפ קטן: תראו אם אפשר לעסוק בתחום שלכם בתור עצמאיים, קיימים המון מקצועניים בתעשיית ההייטק והדיגיטל שעשו את המעבר לשם ומאוד מאושרים. יש לימודים מקצועיים שכבר בסיומם ניתן להגיע אל עולם העצמאות.