קורס MCSE - בשביל מה צריך איש ניהול רשתות

קורס MCSE

כיום רוב החברות והארגונים העסקיים הקיימים משתמשים ברשת שלמה של מערכות אשר מקשרת בין המחלקות השונות בארגון ובין התהליכים השונים וכך יוצרת סביבת עבודה הרבה יותר טובה והרבה יותר נכונה. לימודי MCSE אלו לימודים אשר מכשירים מהנדסי מערכות רשת המאפשרים להם לבצע התקנה ולפתור מגוון רחב מאוד של בעיות במערכות המרושתות. לימודי MCSE אלו לימודים המבוצעים בחסותה של חברת מייקרוסופט. חברת מייקרוסופט היא זו שגם מבצעת את בחינות ההסמכה בסוף הקורס והיא זו שמעניקה לתלמידים את התעודה המעידה על כך שסיימו את הלימודים בהצלחה ועל כך שהם יכולים לעבוד בתחום בצורה הטובה ביותר ללא כל בעיה.

מה כוללים לימודי MCSE?

קורס MCSE או בשם המלא - Microsoft Certificated Systems Engineer כולל למעשה לימודים של מגוון רחב מאוד של נושאים מרתקים ומעניינים, כאשר בשורה התחתונה, מכינים את התלמידים בצורה הטובה ביותר למבחני ההסמכה של חברת מייקרוסופט. הלימודים כוללים מגוון רחב מאוד של נושאי ניהול רשתות כמו אבטחת מידע, הפרעות תקשורת ועוד ומגוון רחב מאוד של תחומי ידע בתחומי מערכות הפעלה, רשתות תקשורת, שרתי מחשבים וכדומה. כלל הנושאים הללו מאפשרים לתלמידים לצאת מוכנים יותר ולמצוא עבודה בתחום בצורה הרבה יותר פשוטה והרבה יותר טובה.

עבודה בתחום MCSE

תלמידים אשר מסיימים לימודי MCSE יכולים למצוא עבודה בתור מנהלי רשת בכירים, מנהלי IT, מנהלי אבטחת מידע וכדומה. כמובן, נושאי הלימוד בקורס MCSE משתנים בהתאם למוסד הלימודי בו תבחרו ולכן חשוב לבחור מוסד לימודי אשר מעניק לתלמידים כמה שיותר מידע נכון ומקצועי ומעבר לתהליך ההכנה למבחנים של מייקרוסופט, המוסד הלימודי מעניק לתלמידים ידע שאתו יוכלו להשתמש בעת עבודתם בתחום זה. חשוב להדגיש כי גם משך זמן הקורס שונה בין מוסד לימודי אחד למשנהו וגם תנאי הקבלה למרות שברוב הפעמים התנאים כוללים רק אנגלית ברמה גבוהה ומעבר בהצלחה של מבחני התאמה אשר מבוצעים במכללה לפני הקבלה ללימודים. לכן, חשוב למצוא מכללה איכותית אשר לאחר סיום הלימודים בה יהיה ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של הצעות עבודה בצורה פשוטה מאוד.

אז מה זה ניהול רשתות?

אני מניח שכבר שמעת על התחום הזה כמה פעמים במהלך החיים שלך, כנראה כבר בשירות הצבאי (בטח אם היית ג'ובניק) או עוד לפני כן, בטח במהלך התיכון או החטיבה כבר או באחת מסדרות הטלוויזיה האמריקאיות שמדברות על אנשי הייטק. אבל ככל הנראה שמעולם לא ידעת מה זה אומר בפועל, מה באמת עושים אנשי ה-IT, מה זה באמת ניהול רשתות ואבטחת מידע.

נכון שעל תחום ה-MCSE כבר כתוב פה לא מעט, אבל אני ארחיב מעט ברמה הכללית של ניהול הרשתות, מהם התפקידים השונים באותו עולם, מה צריך לעשות ביום-יום והכי חשוב – להסביר כמה התפקיד הזה חשוב וכמה הביקוש אליו גבוה.

אז בשביל מה צריך בכלל איש ניהול רשתות

רבים נוטים לחשוב שאנשי IT, מנהלי רשתות וכו' הם למעשה סוג של "תמיכה טכנית" או האלה שתמיד יגידו עליהם: "נו, כמה תקלות כבר יכולות להיות במשרד של 20 חבר'ה בשביל הצורך להעסיק אותם? בזבוז!". האמת? גם אני חשבתי פעם ככה, טוב, לא עד כדי כך בקיצוניות, אבל לא ידעתי כמה העבודה שלהם מאתגרת, מעניינת וקשה עד שהכרתי את התחום לעומק. הרי הם לא עברו קורס MCSE לחינם, הם עבדו קשה בשביל כך.

מה אני בעצם מנסה להגיד?
ברוב המשרדים בעולם החדש, או אפילו לא משרדים, כמעט כל ארגון, החל ממקומות ממשלתיים ועד למשרדי סטרטאפ קטנטנים, צריך שרת אחד שכל הקבצים ישבו עליו. ברוב שעות היום עוברות אינסוף מצגות, קבצים, תמונות, קבצי אקסל ועוד המון מסמכים חשובים בין אנשים, הרי לא רק אדם אחד עובד עליהם, גם לא שניים, אלא המון.

נגיד, לפני כמה חודשים עבדתי בפרויקט פרילנס קטנטן, הייתה בעיה ברשת המקומית שלנו, לא שייחסתי לזה חשיבות באותן שעות, אלא פשוט התחלתי לעבוד על פרויקט מסוים, קובץ פאוור פוינט מכובד כזה, עם המון שקפים, תמונות וכו', ככל הנראה לקח לי שלוש שעות לעבוד עליו. שמרתי, יצאתי להפסקה קצרה ומה קרה? המחשב שלי קרס, לא שמרתי אותו באחת מהספריות וכל העבודה שלי הלכה לפח. כיף? ממש לא. היה יכול להיות הרבה יותר סבבה אם היה להם שם איש IT שהיה יכול לטפל בבעיה באותו רגע ואני הייתי מצליח להציל את המסמך הזה (ולחסוך לעצמי עוד כמה שעות עבודה).

היום, בזכות רשת משותפת במקום העבודה שלי, ניתן לשמור הכל בתיקייה אחת, לכולם קיימת גישה אליה, אני פשוט אקח את הלינק של אותה תיקייה, אשלח אותו במייל (או כל דרך מערכת אחרת) ואותם אנשים יוכלו לטפל באותם קבצים או כל דבר אחר ששמתי שם (וכמובן שאף פעם אין את החשש שהקובץ "ידפק" או ימחק, רק מקווה שאף אחד בטעות לא יעשה עליו שטויות במקרה).

64156398 - angry and exasperated employee. office worker smashing a table bat. vector illustration

אף אחד לא אוהב להתעצבן בזמן העבודה

מה עושים בפועל?

אז לגופו של עניין, כנראה שכבר הבנת כמה חשוב שיהיה במשרד איש IT, אבל האמת? יש לו עוד שלל תפקידים שונים. הרבה יותר מאשר: "אחי בוא תחבר לי את המקלדת למחשב!". למעשה, הוא עובד הרבה יותר "מאחורי הקלעים" מאשר עם האנשים במשרד או כל אחד שצריך את התמיכה שלו. נכון שהוא תמיד ידאג שיהיה להם את חווית השימוש הטובים ביותר במחשבים שלו, אבל מירב העבודה שלו היא מחוצה לכך.

אז מה עוד הוא צריך לעשות? הוא צריך לתחזק את כל מערכות התקשורת והרשתות של אותו מקום. יתרה מכך, הוא יצטרך לשמור עליהן מכל גורם שיכול לגרום להן לנזק, אמנם הוא לא למד סייבר, נכון שאלו תחומים קצת דומים, בטח יחד עם אבטחת המידע, אבל תארו לעצמכם שאיזה וירוס חלילה יגיע לאחת המערכות? לא רק שזה יפגע באבטחת המידע, אלא בכל העובדים שם.

אז מה עוד מנהל הרשת, או איש ה-IT צריך לעשות?

  • להיות אחראי על כל ציוד התקשורת, המחשוב וכו' (החל מהשרתים הכי גדולים במקום ועד לעכבר ולכל דיסק און-קיי שקיים שם).
  • להתקין את הציוד השונה עבור העובדים, זה יכול להיות חיבור המחשב למסך, המקלדת למחשב, העברת כבל רשת לעמדות מסוימות וכו'.
  • לסנן תכנים שעוברים דרך האינטרנט – כמובן של פי ההנחיות של המקום בו הוא עובד, לא בכל מקום רוצים לסנן תכנים מסוימים, עם זאת, אני אישית מכיר חבר שעובד במשרד שאסור להיכנס בו לפייסבוק (כן, זה בעייתי מבחינתו, הוא מכור לטלפון הרי).
  • הגדרות מערכות מחשוב – כמו שכבר כתבתי קודם, מנהל הרשת אמור לחבר בין המחשב לבין השרתים, זה לא קורה בקסם או בנקישת אצבעות, רק מי שמוסמך לעניין הזה יוכל לעשות זאת.
  • ניהול הרשאות – נכון, איש –הIT הוא לא "לוחם סייבר" (ואם עולם הסייבר מעניין אותך, ייתכן שגם את הכתבה הבאה תרצה לקרוא), אבל, עליו לדאוג שלא ייכנסו שום גורמים עיונים לשרתים ולמחשבים של הארגון. דמיין איזשהו רוגלה או וירוס שייכנס למחשב של המנכ"ל של אותה חברה, ממש לא כיף (בלשון המעטה).

איך אנשים הגיעו לתחום הזה? חלק לומדים מעט בעצמם באינטרנט ומנסים להשתחל אליו, אבל האופציה היותר מקובלת (והטובה ביותר לדעתי) היא להגיע למרכז הסמכה שידאג לכך, לעשות קורס מנהל רשתות (או בשמו המלא: "קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע") לסיים אותו לאחר כמה חודשים ולאחר מכן להגיע לתפקיד מסוים בתור איש IT, אגב, גם להתחיל במקום "קטן" זה מצוין, צריך לזכור שכל מקום קרש קפיצה. ומשם אפשר להגיע אל המקומות הגדולים והנחשבים ביותר.

מעבר לכך, יש לא מעט אנשים מהתחום שמשדרגים את הקפיצה שלהם לעולם הסייבר ואבטחת המידע, זה בערך ההמשך הישיר של התחום. נכון, יש גם מנהלי רשתות שבוחרים טיפה לשנות את הכיוון שלהם, כמו פיתוח Full Stack (בוא ותקרא על עולם ה-Full Stack על קצה המזלג).

אולי באמת הגיע הזמן לעשות את הקפיצה שלך, לא? תבחר במסלול שבאמת יתאים לך, בחר בלימודי מנהל רשתות, שיכללו כמובן קורס MCSE (עם מבחן הסמכה) ומשם הטיסה שלך לעולם ההייטק תתחיל.

צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה