במעבר מהנעורים לבגרות, דור ה-Z תמיד שואף להגיע להצלחות. 

הדרך של רובנו די זהה, מתחילים מבית הספר היסודי לחטיבת הביניים ובסופו של דבר לתיכון. המטרה הסופית הייתה להצטיין בבחינות הבגרות, למלא את חובות השירות הצבאי, לצאת לטיול אחרי צבא ולאחר מכן להמשיך להשכלה גבוהה באוניברסיטאות או מכללות. עם זאת, בשנים האחרונות קרו שינויים רבים והרבה בוחרים ללכת בדרך קצת שונה. 

כיום, יש הזדמנויות רבות להמשך לימודים או מסלולים "ללא בגרות" שאינם מחייבים תואר ראשון, שאפשר להגיע איתם לקריירה מספקת ומצליחה. 
 

קורסי הייטק עם התחייבות לעבודה – ללא בגרות: 

  • קורס תכנות Net. 
לימודים ללא בגרות - לימודי הייטק, קורסים בהייטק

האם באמת יש לכך השפעה אם רוצים 'עבודה רצינית'?

חלק מהאנשים, התיכון היה חוויה מרגשת, מלאה בחברויות חדשות, צמיחה אישית, הרשמת מורים ומחנכים, התמיינות לתפקידים איכותיים בצה"ל וכמובן - השגת תעודת בגרות.  

 עם זאת, יש גם אנשים שהמסע לקראת קבלת תעודת בגרות מלאה היה פחות חלק עבורם. 

יכולות להיות לזה כמה סיבות, כגון חוסר השקעה, חוסר סבלנות או קשיי קשב וריכוז. כתוצאה מכך, אנשים אלה לא הצליחו לסיים את לימודיהם עם תעודת בגרות מלאה. 

אגב, 'לא לסיים עם תעודת בגרות' יכול לנבוע מהסיבה שהיה חסר לנו מקצוע אחד בלבד. כמו ספרות או אזרחות. מקצועות שאין להם בכלל קשר לתעשיות הנחשבות ביותר כיום (כמו הייטק, רפואה, מדעים, דיגיטל ועוד). האם בגלל שחסר לנו מקצוע שכזה, זה אומר 
שלא נוכל לעסוק במקצועות הנחשבים ביותר? כמובן שלא. 

יש מספיק מקומות הכשרה שקיימים בהם לימודים ללא בגרות או ללא צורך בפסיכומטרי

האם באמת יש לתעודת בגרות השפעה אם רוצים 'עבודה רצינית'? 

המשמעות של תעודת בגרות או תואר רלוונטי להבטחת "עבודה רצינית" עברה שינוי בשנים האחרונות. בעוד שארגונים בעבר נתנו לעתים קרובות עדיפות למועמדים בעלי כישורים אלה, התפיסה משתנה. בישראל יש מספר גבוה יחסית של בעלי תארים, כך שישנה כמעט הצפה בשוק הזה. לא שחלילה תואר או תעודת בגרות אינם נחוצים כיום. אבל המון מעסיקים מודעים לעובדה שזה פחות רלוונטי מבעבר וישנה התייחסות הרבה יותר עמוקה לתכונות ודרישות נוספות. 

משיטוט קצר בקבוצות שונות ברשתות החברתיות, שיחות עם חברות השמה, מעסיקים, אנשי מקצוע בתחום משאבי אנוש ואתרי דרושים, מתברר שעסקים וארגונים רבים שמים כיום דגש חזק יותר על מיומנויות מעשיות ופרקטיקה. דגש זה לרוב מתמקד פחות בכישורים אקדמיים שהושגו מאוניברסיטאות או מכללות. 

עדיפות לפרקטיקה לעומת תואר או בגרות? 

 אין להמעיט בלימודי תואר, במיוחד בתחומים כמו רפואה, משפטים או פסיכולוגיה שבהם יש להם חשיבות משמעותית. עם זאת, כפי שצוין קודם לכן, במגזרים רבים של תעשיית ההייטק והדיגיטל, ישנו דגש רב יותר על כישרון, נחישות וידע מעשי בהשוואה להשכלה אקדמית פורמלית. 

לדוגמה, כשבוחנים מועמדים לתפקיד תכנות, אלה עם הניסיון המעשי והידע הפרקטי בתחום יהיו יותר רלוונטיים למעסיק על פני מועמדים שסיימו לאחרונה תואר. 

זה חוסך לארגון המון 'כאב ראש', כי הם יודעים שברגע שמגיע אליהם מועמד מספיק מוכשר ועם ידע פרקטי, הם לא יצטרכו לדאוג לו יותר מדי. ובתוך כמה ימים בודדים הוא ייכנס לעבודה מבלי שום בעיה. 

אז איך נכנסים לעולמות ההייטק והדיגיטל? האם קיימים לימודי תעודה בלי בגרות? 

את עקרון ההתנסות המעשית אכן חשוב להבין. הוא מראה שתעודת בגרות או תואר אינם תנאי חובה להשגת הצלחה בענף האיכות, במיוחד בתקופה המודרנית שבה תחומי ההייטק והדיגיטל משגשגים (וכן, תחומים אלו כוללים גם לימודים ללא תעודת בגרות). 

תעשיית ההייטק מציעה מגוון רחב של מקצועות מעבר לתכנות ופיתוח בלבד. הוא כולל תפקידים מגוונים כמו בדיקות תוכנת QA, ניהול מערכות מידע, ניהול רשתות, ואף התרחב לתחומים יצירתיים כמו עיצוב גרפי, אנימציה תלת מימדית ושיווק דיגיטלי. על ידי בחינת אפשרויות אלה, אנשים יכולים למצוא תחום שהם באמת אוהבים ושמתאים להם. 

לסיכום, עקרונות המפתח להבטחת עבודה בעולם של היום סובבים סביב הידע הנכון, הכישרון, ההתמדה והדחף העז להצליח. מעל לכל, חשוב לשמור על חתירה מתמדת אחר התקדמות, מתוך הכרה בכך שלא צריכים להיות מחסומים שיפריעו לנו להתקדם. 

ב-'חממה' הטכנולוגית של HackerU, אנו מאמינים שלכולם צריכות להיות הזדמנויות שוות להצליח, ללא קשר לרקע השכלתי או ניסיון קודם. לכן אנו מציעים מגוון קורסים שאינם דורשים תעודת בגרות. הנה כמה דוגמאות: 

קורס סייבר ואבטחת מידע: בעולם הדיגיטלי של היום, ארגונים זקוקים לאנשי מקצוע מיומנים שיכולים להגן על המידע הרגיש שלהם. קורס זה מצייד את התלמידים בידע ובמיומנויות להפוך למומחים באבטחת סייבר ואבטחת מידע. 

קורס שיווק דיגיטלי: קורס השיווק הדיגיטלי שלנו מבוקש מאוד ומעניק לסטודנטים את הכלים והאסטרטגיות להצטיין בעולם המהיר של הפרסום הדיגיטלי. בוגרים יכולים לחפש הזדמנויות קריירה שונות בסוכנויות פרסום, סוכנויות דיגיטל וארגונים אחרים. 

קורס ניהול רשתות: כל ארגון מסתמך על ניהול רשת יעיל כדי להבטיח תפעול חלק. קורס זה מכשיר את התלמידים להתמקצע בניהול רשתות, פתרון בעיות ושמירה על אבטחת הרשת. בוגרים יכולים למצוא תעסוקה במגוון רחב של תעשיות, כולל משרדים, בתי ספר, שירותי בריאות ועוד. 

קורס עיצוב גרפי: אם היצירתיות זורמת לכם בעורקים, קורס עיצוב גרפי יכול להיות מושלם עבורגם. לא רק שתשלטו בתוכנות שונות של Adobe וכלי AI, אלא גם תצללו עמוק לעולם של עיצוב UX/UI, שממלא תפקיד מכריע בתעשיית ההייטק. 

קורס QA: לפני שכל אפליקציה, תוכנה או אתר יוצאים לאור או עוברים עדכון גרסה, עליו לעבור בדיקות קפדניות. בקורס QA, תלמדו את המיומנויות החיוניות כדי להפוך לבודקי תוכנה 

קורס בניית אתרים: תכנות היא מיומנות מגוונת וחיונית בתעשיית ההייטק. כמעט כל ארגון, מעסקים קטנים ועד תאגידים בינלאומיים, צריך אתר אינטרנט משלו כדי להציג מידע, לקבל הזמנות ועוד. קורס בניית אתרים יצייד אתכם בידע ובכלים ליצירת אתרים פונקציונליים ומושכים מבחינה ויזואלית. 

כמובן שקיימים עוד קורסים נוספים בתחומים מרתקים, כמו: קורס אנימציה בתלת מימד, קורס תכנות NET., קורס פיתוח משחקים ועוד. 

עם תחילת הקורסים שלנו, כל הסטודנטים עוברים שלב מיון מקיף הנמשך בין 20-25 שעות. שלב זה מאפשר להם לקבל טעימה קטנה מהתחום ולבחון אם הקורס מתאים לשאיפותיהם וליכולותיהם. בסיום שלב זה, הסטודנטים נדרשים לעבור מבחן מסכם על החומר שלמדו. אם הם עברו את המבחן בהצלחה הם ממשיכים לקורס המורחב, בו הם חותמים על חוזה למציאת עבודה. עם זאת, אם יבחרו שלא להמשיך או לא הצליחו לעבור את המבחן, הם מקבלים בחזרה את הכסף למעט דמי ההרשמה. 

רגע לפני סיום הלימודים, מחלקת ההשמה שלנו עוברת תהליך מקיף להדרכת סטודנטים במסע ההשמה לעבודה. צעד אחר צעד, הם מספקים תמיכה וייעוץ מעמיקים למעבר ראיונות עבודה, פתיחת פרופיל לינקאין וכתיבת קורות חיים. אנו מאמינים בשוויון הזדמנויות ובמתן המשאבים הדרושים לסטודנטים שלנו כדי לשגשג בשוק העבודה. 

צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה