ממשבר להזדמנות, לנצל את הזמן הזה בשביל... ועוד שלל קלישאות שמילאו לנו את הפיד בפייסבוק, אינסטגרם ואפילו בטלוויזיה. מתברר, שבזמני משבר, הרבה פלחים באוכלוסייה חושבים על שינוי. אבל מה המילה 'שינוי'? ואיך בכלל אפשר להגדיר אותה מבלי להסתבך? ישנם אנשים שייקחו את זה לכיוון של הסבה מקצועית להייטק וחלק אחר יחשבו על פיתוח תחביבים חדשים.
גם אני, מבין יתר האנשים, החלטתי להשקיע בעצמי יותר בתקופה הזאת. לא שחלילה ירדה כמות העבודה או משהו כזה, אלא הבנתי שיש לי זמן שאפשר להפיק ולנצל אותו לפעילויות אחרות, נכנסתי למספר שיעורים של עיצוב גרפי אצלנו ולמדתי לבשל דברים שמעולם לא ניסיתי.
בכל אופן – זה לא משנה אם אתה קורא את המאמר הזה בזמן המשבר או אחריו. כנראה שהגעת לכאן מסיבה מסוימת, אני בעצמי הכרתי מספר אנשים שעשו סוויץ' בקריירה שלהם. חלקם כבר הבינו את זה בזכות משבר הקורונה, כשהם יצאו לחלת והבינו שהתחום בו הם עובדים פחות רלוונטי מפעם. ויש כאלו, בדיוק כמו שהקלישה אומרת, שהם ניצלו מכך הזדמנות. ואולי יוכלו להגיע לעולם ההייטק והדיגיטל.
3 סיבות טובות בשביל הסבה מקצועית להייטק
ואם נניח לרגע את הקורונה בצד, יכול להיות שאתה באמת צריך לעשות שינוי משמעותי בקריירה. ואני לא מתכוון למקום עבודה חדש, אלא למקצוע חדש, אבל למה בעצם? באילו נקודות אדומות אתה צריך להבחין על מנת להתקדם הלאה? אפילו אם יש לך תואר, הגיע הזמן שתכיר את המושג: הסבה מקצועית לאקדמאים
אין בזה באמת כסף – עשייה זה כיף. זה בסדר וחשוב מאוד ליהנות בעבודה שלך. אני באמת משוכנע בכך, אבל בסופו של דבר, כשאנחנו מקבלים את תלוש המשכורת, ורואים שמשכורת הנטו שלנו מגיעה ל... 6,000 או פחות. כנראה שהגיע הזמן לפרוש כנפיים (ולא, זה שתעבור למקום אחר בו תרוויח עוד אלף שקל, כשיש לך 5 שנים ניסיון, זה לא באמת משנה).
משעמם – כן. עוד בוקר. שוב להתעורר ב-7:00. להתניע את הרכב או להעלות על האוטובוס/רכבת. להגיע לעבודה ופשוט להמתין עד 17:00 (או לפני) בשביל שהיום יעבור. שעמום זהו דבר מסוכן, שיכול להשפיע על בני אדם לרעה.
מיצוי ואין אפשרות להתקדם – יכול להיות שאהבת את המקצוע שלך בהתחלה. ויכול להיות שבאמת היה לך שם ממש סבבה. אבל ככל שהזמן עובר הבנת ש... אין לי כוח לזה יותר. מעבר לעובדה שאתה כבר מיצית, בהרבה תחומים במדינת ישראל, הם לא הייטק או דיגיטל, קשה להתקדם. זאת בשל שלל סיבות שונות, שאני לא יכול כל כך לפרט כאן.
נקודה חשובה: אני יודע שלבצע צעד שכזה הוא אינו פשוט, הרי לעזוב את כל מה שיש לנו לטובת סיכון, בשביל שאולי יהיה לנו טוב יותר? יכול להעיד בעצמי, שהכרתי מספר אנשים שעשו את התהליך הזה, אחת מהן עברו מעולם ההפקות והטלוויזיה לתחום בדיקות התוכנה. ואין מאושרת ממנה.
אדם נוסף שאני מכיר, שרק בגיל 35 הבין שעריכת דין זה לא בשבילו. הוא התחיל בתהליך מיון לעולם הדיגיטל, כשהוא בחר בקורס שיווק דיגיטלי. והוא הבין כמה התחום החדש לא מעניק לו משכורת מנופחת, אלא גם הנאה והמון למידה על תחום שהוא חלם עליו שנים.
אני אומר – תחלמו בענק, ותעשו את זה. מי זוכר את הסצנה במטריקס, שבה ניאו נאלץ לבחור בשתי דרכים? האחת היא להמשיך כרגיל ללא פגע, והשנייה היא לקחת את הסיכון. כולם יודעים מה קרה בהמשך.
אם אני אקדמאי, זה לא יפגע בי אם אעשה הסבת מקצוע?
ישנם המון אנשים בעלי תואר, ששמעו כבר על הסבה להייטק לאקדמאים. אבל איך אפשר באמת לעשות את זה? תתפלאו לשמוע, אבל אני הכרתי כמה וכמה אנשים שעשו זאת בעצמם. נכון, הם למדו שנים באקדמיה, אבל אז חשבו על הסבה להייטק בגיל 30. וזה לא שהיו להם יותר מדי חסכונות בצד. אבל בסופו של דבר, הם החליטו שמגיע להם יותר.
הסבת אקדמאים זה לא עניין חדש עבורנו במכללה, אחוז ניכר מהסטודנטים שלנו, במיוחד בקורסי שיווק, בניית אתרים, QA ו-DBA. הרי הסבת מקצועית להייטק ולדיגיטל זה לא קל. אבל ברגע שיש לכם תואר ביד, זה מעט יותר פשוט. במקרים שכאלו, אני אמליץ להגיע לקורס מקצועי אצלנו. שבתוך כמה חודשים יוכל לקחת אתכם לתעשייה.
רבים מהבוגרים שלנו, עשו הסבה להייטק לאקדמאים. קודם כל, עצם זה שהקורסים אצלנו מזורזים באופן יחסי, גרם להם לעשות זאת. מאשר שוב לקפוץ לאקדמיה למשך כמה שנים. דבר שני, הם נהנו מקורס מיון במשך 20 עד 30 שעות, ללא התחייבות כספית. כשלאחר מכן, אנחנו מתחייבים למצוא להם עבודה.
בשורה התחתונה, לעשות הסבה מקצועית להייטק זה לא כזה מסובך. כי מרגע שאתה מסיים את המאמר הזה, תוכל בתוך מספר חודשים למצוא את עצמך כאיש PPC, בונה אתרים, בודק תוכנה או מנהל רשתות. כל מה שעליך לעשות הוא להירשם לקורס, כשעוד לפני למצוא את התחום שיתאים לך, ולאחר מכן להבין שהשמיים הם הגבול. שיהיה לכולנו בהצלחה!