כל מוצר טכנולוגי שיוצא לשוק עובר בדיקות מדוקדקות. המטרה של בדיקות אלה היא למנוע 'באגים' עתידיים במוצר שלאחר היציאה אל השוק התיקון שלהם יהיה כרוך בהרבה יותר כסף ומאמץ. יש שני סוגים מרכזיים של בדיקות: בדיקות ידניות ובדיקות אוטומטיות. מה ההבדל ביניהם? מיד.

בדיקות ידניות

בדיקות ידניות נעשות באמצעות הרצת קוד באופן ידני על ידי בודקי התוכנה. המטרה של בדיקות אלה היא כאמור לגלות את הבאגים הקיימים במוצר. מומחי ה-QA נדרשים לקפדנות, תשומת לב לפרטים הקטנים ויסודיות בביצוע הבדיקה שתכליתה לגלות איפה הקוד עובד בצורה לא אופטימאלית. בדיקות ידניות (בשונה מבדיקות אוטומטיות) מאפשרות להפעיל הגיון אנושי בבחינת המוצר. באופן כזה ניתן, למשל, למנוע קריסה של מוצרים טכנולוגיים באמצעות הבנה של ביצוע הפעולות על ידי משתמשי הקצה.

יתרון נוסף של בדיקות ידניות (נכון להיום) זו היכולת לבצע בדיקות מורכבות שעדיין קשה לשחזר אותן באמצעות בדיקות אוטומטיות.

בדיקות אוטומטיות

באמצעות בדיקות אוטומטיות ניתן לבצע אלפי בדיקות במקביל ובכך להגדיל את יעילות הבדיקה. התוכנות האוטומטיות יודעות לסרוק קוד ובאמצעותו לגלות באגים דומים שלאחר מכן אנשי הפיתוח יוכלו לתקן. בשורה התחתונה: בדיקות אוטומטיות עוזרות למפתחים ליצור מוצר טכנולוגי ברמה גבוהה יותר עם מינימום של תקלות. יתרון גדול הקיים בביצוע בדיקות אלה הוא של ביצוע בדיקות עומסים וביצועים הנחשבות כ'משעממות'. בדיקות רפטטיביות אלה עוברות על אלפי שורות קוד בזמן קצר.

מתי מתאים להשתמש בבדיקות ידניות ומתי בבדיקות אוטומטיות?

היתרון הגדול של בדיקות ידניות הוא שהן מתאימות לבדיקות מורכבות במיוחד שקשה עדיין לבצע באופן אוטומטי. בדיקות ידניות מתאימות גם למוצרים טכנולוגיים מכל הסוגים, בעוד בדיקות אוטומטיות מתאימות רק למוצרים ספציפיים. מצד שני, היתרון המשמעותי של בדיקות אוטומטיות הוא מניעת טעויות אנוש שקורות וימשיכו לקרות גם למומחי ה-QA הידני הגדולים ביותר. כאשר מדובר במטלה סזיפית, הסיכוי לטעות הולך וגובר.

ראש בראש: בדיקות ידניות VS בדיקות אוטומטיות

התשובה לשאלה בכותרת היא שמאוד תלוי בסוג הפרויקט והיקפו. אם מדובר בפרויקט קטן או במוצר ייחודי אז בהחלט ייתכן שעדיף להיעזר באנשי QA המבצעים בדיקות ידניות. לעומת זאת ככל שמדובר במוצר 'גנרי' יותר או בפרויקט רחב היקף הדורש ביצוע בדיקות עומסים קפדניות ורבות, עדיף ככל הנראה להיעזר בבדיקות אוטומציה.

בהאקריו תוכלו ליהנות מהכשרה מקיפה של שני התחומים: בקורס QA בודק תוכנה המלא, תלמדו כיצד לבצע בדיקות ידניות וקורס אוטומציה שבו תרכשו את כל הכלים הטכנולוגיים לביצוע בדיקות קוד באופן אוטומטי. תוכלו ליהנות ממלגות גבוהות, ולהתמקצע ברמה הגבוהה ביותר שתאפשר לכם להשתלב בשוק העבודה.

רוצים לקבל פרטים נוספים על שני הקורסים? לחצו כאן>>>

צ׳אט בוואטסאפשיחהלפרטים והרשמה